Kuzhina

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e parë?

Shkruar nga Anabel

20 Korrik 2022

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

Restoranti më i mirë në botë për 2022-shin ndodhet në Copenhagen, prandaj shtojeni në listën tuaj të dëshirave nëse doni të përjetoni një eksperiencë kulinarie ~ndryshe~. Për të dytin vit radhazi, restoranti në kryeqyteti danez renditet në krye të listës së 50 restoranteve më të mira në botë. 

"Geranium" ofron një menu pa mish dhe bazohet në ushqimet sezonale dhe ato vendaset. Eshtë e hapur vetëm 4 ditë të javës, një zgjedhje e bërë nga kryekuzhinieri Rasmus Kofoed dhe bashkëpronari Søren Ledet për të mbajtur një balancë të shëndetshme mes punës dhe jetës private. 

Restorantet lejohen të marrin  çmimin kryesor vetëm një herë, dhe pas tij ato futen në një kategori të veçantë të quajtur "Best of the Best". Anëtarët e tjerë të grupit elitar përfshijnë Noma-n si dhe Eleven Madison Park të New York , The Fat Duck, Londër, Osteria Francescana në Modena, Itali dhe Mirazur në Menton, Francë.

Po cilët janë për momentin 10 restorantet më të mira në botë dhe pjatat e tyre karakteristike?

1. Geranium (Copenhagen, Danimarkë)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

2. Central (Lima, Peru) * Restoranti më i mirë në Amerikën e Jugut*

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

3. Disfrutar (Barcelona, Spanjë)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

4. Diverxo (Madrid, Spanjë)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

5. Pujol (Mexico City, Meksikë) *Restoranti më i mirë në Amerikën e Veriut*

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

6. Asador Etxebarri (Axpe, Spanjë)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

7. A Casa do Porco (São Paulo, Brazil)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

8. Lido 84 (Gardone Riviera, Itali)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

9. Quintonil (Mexico City, Mexico)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

10. Le Calandre (Rubano, Itali)

10 restorantet më të mira në botë: Cili kryeson vendin e

Burimi: CNN