Shëndeti

Kufijtë që duhet t’i vendosësh vetes

Shkruar nga Anabel

18 Korrik 2022

Kufijtë që duhet t’i vendosësh vetes

Kufijtë e shëndetshëm janë kaq të rëndësishëm, sidomos ato që i vendos vetes, në mënyrë që të përvetësosh një stil jetese më të shëndetshëm dhe t’i sigurosh mendjes, shpirtit dhe trupit tënd mirëqenie.

Cilat janë disa nga këto barrierat?

1. Sa punë merr përsipër

Sasia e punëve duhet të jetë në raport me detyrave që mund të përmbushësh me sukses.

2. Sasinë e alkoolit që konsumon

Sa më pak, aq më mirë.

3. Orarin e gjumit

Sa herë të ndiesh se po e tepron, vendosi një limit vetes dhe respektoje atë.

4. Si është i mbushur feed-i i rrjeteve të tua sociale?

Nëse sheh që merr stres të vazhdueshëm nga postimet që shikon online, do të thotë se duhet të bësh një detoks dhe duhet të vendosësh disa barriera në njerëzit që kërkon.

5. Njerëzit që lejon të jenë në jetën tënde

Ji më përzgjedhës për miqtë e tu dhe shih se si do të ndryshojë përditshmëria jote.

6. Mënyrën se si i flet vetes

Afirmime pozitive dhe shumë dashuri për veten. Kaq të duhet.

Artikuj të sugjeruar: