Udhetim

Kostoja e jetesës: Vendet më të shtrenjta për emigrantët

Shkruar nga Anabel

2 Korrik 2022

Kostoja e jetesës: Vendet më të shtrenjta për
Zyrih, Zvicër
Foto: getbybus.com

Nëse keni në plan të shpërnguleni diku gjetkë për të jetuar, lista në vijim ndoshta do t’ju vijë në ndihmë për të marrë një vendim më të mirë. Ja cilat janë vendet më të shtrenjta për emigrantët, sipas Anketës së Kostos së Jetesës 2022, një raport vjetor nga firma konsulente Mercer.

Hong Kongu është renditur për herë të katërt në pesë vjet si vendi më i shtrenjtë në botë për emigrantët, i ndjekur nga katër qytete zvicerane: Zyrihu, Gjeneva, Bazeli dhe Berna.

Nëse jeni në Europë dhe kërkoni një qytet më të lirë për të jetuar, shikoni në lindje: Ankaraja konsiderohet si një nga qytetet më të përballueshme për emigrantët.

Kryeqyteti i Danimarkës, Kopenhagen, është qyteti më i shtrenjtë për emigrantët në vendet nordike, duke u renditur i 11-ti në nivel global, ndërsa kryeqyteti suedez Stokholm është më i përballueshëm, duke zbritur në vendin e 87-të në 2022.

10 vendet më të shtrenjta për emigrantët:

1.  Hong Kong
2. Zyrih, Zvicër
3. Gjenevë, Zvicër
4. Bazel, Zvicër
5. Bern, Zvicër
6. Tel Aviv, Izrael
7. New York, SHBA
8. Singapor
9. Tokio, Japoni
10. Pekin, Kinë

MOS I HUMBISNI