Sport

Vdekja misterioze e Maradonës: 8 njerëz dalin në gjyq për vrasje

Shkruar nga Anabel

23 Qershor 2022

Vdekja misterioze e Maradonës: 8 njerëz dalin në gjyq për

Tetë persona që kujdeseshin për yllin argjentinas të futbollit Diego Maradona do të gjykohen për vrasje, sipas një vendimi të publikuar të mërkurën pas një hetimi për vdekjen e tij nga arresti kardiak.

Në dokumentin prej 236 faqesh të siguruar nga Reuters, gjyqtari përgjegjës për çështjen vuri në dyshim “sjelljet – aktive ose mosveprimin – e secilit prej të akuzuarve që çuan dhe kontribuan në rezultatin e dëmshëm.”

Vendimi thotë se tetë persona, përfshirë mjekë, infermierë dhe një psikolog që kujdesej për Maradonën në kohën e vdekjes së tij në vitin 2020, akuzohen për "vrasje të thjeshtë", një akuzë e rëndë që nënkupton marrjen e jetës së dikujt me dashje. Një bord mjekësor i caktuar për të hetuar vdekjen e Maradonës arriti në përfundimin në vitin 2021 se ekipi i tij mjekësor veproi në një "mënyrë të papërshtatshme, të mangët dhe të pamatur.”

Vdekja misterioze e Maradonës: 8 njerëz dalin në gjyq për

Maradona vdiq më 25 nëntor 2020, në moshën 60-vjeçare. Të pandehurit e përmendur në vendim janë: neurokirurgu dhe mjeku personal i Maradonas, Leopoldo Luque; psikiatrja e tij, Agustina Cosachov; psikologu i tij, Carlos Diaz; dy infermiere, Gisella Madrid dhe Ricardo Almiron; shefi i tyre, Mariano Perroni; dhe dy mjekë, Pedro Di Spagna dhe Nancy Forlini.

Krimi i "vrasjes së thjeshtë" në Argjentinë zakonisht çon në një dënim me burg nga tetë deri në 25 vjet, sipas kodit penal të vendit. Të pandehurit kanë mohuar përgjegjësinë për vdekjen e Maradonës.

MOS I HUMBISNI