Social Buzz

A na bën më tërheqës/e të qenit humorist/e në internet?

Shkruar nga Anabel

22 Qershor 2022

 

A na bën më tërheqës/e të qenit humorist/e në
Photo Credits: Shutterstock

Vlerësohet se beqarët në të njëzetat dhe të tridhjetat shpenzojnë mesatarisht rreth 90 minuta në ditë duke përdorur dating apps (aplikacione njohjesh). Për më tepër, vetë rrjetet sociale po kthehen në aplikacione të tilla. E gjithë kjo është dëshmi e rëndësisë së komunikimit online në fillimin dhe mbajtjen e një marrëdhënieje romantike. Në të vërtetë, në një mjedis online ku shenjat vizuale janë më pak të dukshme, është mënyra se si njerëzit komunikojnë dhe ndërveprojnë që fillon të ketë më shumë rëndësi në një lidhje të mundshme.

Përveç kësaj, prej kohësh është rënë dakord që sensi i humorit është një nga tiparet më të dëshirueshme të kërkuara nga ata që kërkojnë një lidhje, dhe për këtë arsye është e rëndësishme që të jeni në gjendje ta komunikoni këtë në internet kur ndërveproni me një pëlqim/partner të mundshëm. 

Studiuesi Jeffrey Hall u përpoq të hetonte shkallën në të cilën humori lidhet me inteligjencën në tre studime, një prej të cilave (përshkruar këtu) vlerësoi përdorimin e profileve të Facebook nga njerëzit si një mjet përmes të cilit gjenerohej humor (Hall, 2015).

Inteligjenca

Në përgjithësi, rezultatet zbuluan se prodhimi i humorit nga pjesëmarrësit nuk lidhej me nivelet e tyre të vetë-raportuara të inteligjencës. 

Personalitet

Duket se humori lidhet me të qenit ekstrovert, edhe pse ky nuk është gjithmonë rasti.

Megjithatë, përpjekjet për humor, të paktën në rrjete sociale, nuk lidhen në asnjë mënyrë me inteligjencën dhe për këtë arsye nuk konvertohen në të qenit më tërheqës në internet, të paktën kështu mendon studiuesi Martin Graff. 

Poll

Burimi: Psychology Today

MOS I HUMBISNI