Sex

Një ekspert shpjegon se çfarë ka në spermë dhe si tretet në trup!

Shkruar nga Anabel

16 Qershor 2022

Një ekspert shpjegon se çfarë ka në spermë dhe si
Photo Credits: Getty / Dmitriy Sidor

Për të kuptuar se si procesohet sperma në trup, është e rëndësishme të kuptoni se nga çfarë përbëhet ajo. Daniel Boyer, mjek, thotë se sperma përbëhet nga lëngje dhe lëndë ushqyese thelbësore si kalciumi, magnezi, zinku, kaliumi dhe glukoza - "ashtu si përbërja e përditshme e ushqimit", konfirmon ai. Kjo do të thotë që trupi e përpunon spermën e gëlltitur në të njëjtën mënyrë si ushqimin e ngurtë: "Pasi të gëlltitet, do të kalojë përmes procesit normal të tretjes që zakonisht i nënshtrohet ushqimit."

Me fjalë të tjera, për t'iu përgjigjur pyetjes nëse sperma del apo jo si urinim apo jashtëqitje, Dr. Boyer konfirmon se janë të dyja.

"Trupi i trajton përbërësit e spermës njësoj si ato që përmbahen në substancat ushqimore normale dhe do të dalin nga trupi juaj në formën e urinimit/jashtëqitjes si një nënprodukt i tretjes."

Meqenëse sperma tretet si ushqimi, a ka ndonjë përfitim ushqyes nga konsumimi i saj?

Pavarësisht asaj që thotë Kourtney Kardashian, pirja e spermës nuk ndihmon me problemet e fertilitetit. Dr. Boyer thotë se "edhe pse mund të ketë disa përfitime", përbërja ushqyese e spermës nuk është aq e rëndësishme për t'u mbështetur si një burim i lëndëve ushqyese për trupin.

Burimi: Pop Sugar