Spirituality

Pse quhet ‘Hëna Luleshtrydhe’ e qershorit dhe ç’kuptim spiritual ka?

Shkruar nga Anabel

10 Qershor 2022

 

Pse quhet ‘Hëna Luleshtrydhe’ e qershorit dhe
Photo Credits: Space.com

Qershori është një muaj i madh për yjet, pasi përfundoi një prapavijë e rrëmujshme e Mërkurit dhe nisi një prapavijë serioze e Saturnit. Megjithatë, në mes të të gjithave është hëna e plotë e qershorit 2022, e cila arrin kulmin të martën, më 14 qershor.

"Hëna Luleshtrydhe" është një pseudonim tradicional për çdo hënë të plotë që bie në qershor. Ky emërtim i këndshëm bazohet në faktin se luleshtrydhet piqen gjatë kësaj periudhe të vitit në Amerikën e Veriut. Astrologjikisht, ky moment shënon një kohë për të realizuar qëllimet e mesit të vitit dhe për të shijuar frytet e punës sonë. Nofka të tjera historike për hënën e plotë të qershorit përfshijnë Hënën e Mjaltit, Hënën e Lulëzuar dhe Hënën e Trëndafilit, sipas Almanac – të gjitha këto lidhen me ndjenjën e ëmbëlsisë së ardhjes së pranverës së vonë apo të verës.

Ashtu si epitetet e saj të këndshme, hëna e plotë e qershorit 2022 është një periudhë për t'u zhytur në magjinë e arritjeve tona dhe për të lejuar që emocionet tona për të ardhmen të piqen plotësisht. Na kërkon të festojmë rritjen dhe përparimin tonë, ndërsa përgatitemi për aventurat e reja (dhe stinët e reja) që na presin.

Është gjithashtu e rëndësishme të merret parasysh vendosja zodiakale e hënës së plotë kur eksplorohet kuptimi i saj shpirtëror. Jini optimistë kur vendosni synime tani dhe mos e kufizoni veten me gjëra të lehta për ju, apo me “shumë pak”.

Ndërsa hëna e plotë nuk do të lidhet ngushtë me planetët e dashurisë, Afërditën ose Marsin, energji e Hënës Luleshtrydhe mund të ndezë një romancë verore.

Burimi: Bustle