Kafshë

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët

Shkruar nga Anabel

3 Qershor 2022

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët
Kaq e ndryshme dhe interesante, bota e kafshëve gjithmonë na e ngacmon imagjinatën, ndaj në këtë artikull ju tregojmë ca fakte që s'jua pret mendja.

1. Sloth-ët femra janë aq përtace, sa kur vjen periudha e çiftimit, thjesht rrinë në pemë dhe bërtasin derisa të vijë një mashkull i interesuar.

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët

2. Gjarprinjtë nuk i pulisin sytë. Nëse e hasni si dukuri dhe mendoni se jeni përballë një gjarpri të turpshëm, në fakt po shihni një hardhucë pa këmbë.

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët

3. Një kërmill i thjeshtë ka rreth 14,000 dhëmbë, poshtë gjuhës së tij. Disa lloje kërmijsh mund të kenë edhe 25,000 dhëmbë.

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët

4. Disa lakuriqë nate praktikojnë seksin oral. Disa prej lakuriqëve meshkuj mendojnë se duke e kënaqur seksualisht femrën e tyre, ajo nuk do i zëvendësojë. #LakuriqëtpërPresident.

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët

5. Tarantulat janë në simbiozë me bretkosat. Këto të fundit u mbrojnë tarantulave vezët nga parazitët dhe insektet. Pastaj, për tarantulat flet vetë emri.

Vëmë bast që nuk i dinit këto fakte mbi kafshët

Artikuj të sugjeruar:

Burimi: BuzzFeed