Social Buzz

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh në takimin e parë, nëse doni t'ju ecë

Shkruar nga Anabel

25 Maj 2022

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

Ekspertët e marrëdhënieve romantike të gjithë njëzëri thonë se sekreti për një lidhje të gjatë dhe të shëndetshme është komunikimi i sinqertë mes partnerëve dhe të qënit i hapur. Ajo që ndoshta s'dini, është përfundimi në të cilin ka dalë një studim i kryer në 2021-shin. Pas një eksperimenti të kryer në Angli, u vu re se kishte një lidhje mes ushqimeve që një çift porosiste në takimin e tyre të parë dhe jetëgjatësisë së marrëdhënies. 

Bazuar në këtë studim, në vijim do të gjeni një listë me llojet e kuzhinave të cilat është mirë të mos eksperimentoni në takimin e parë me partnerin potencial.

1.Ushqim i shpejtë që gjendet nëpër bar-e

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

43% e atyre që kishin bërë këtë porosi në takim të parë, përfunduan në divorc. Jetëgjatësia mesatare e lidhjes ishte 7 vjet.

2. Sushi

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

Edhe sushit qenkan "ters" në takim të parë. 47% e atyre që morën pjesë në eksperiment dhe zgjodhën këtë opsion, thanë u kishte zgjatur martesa mesatarisht 3 vite.

3. Bufetë

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

Shmangini nëse s'doni të qëndroni vetëm 1 vit të lidhur.

4. Mishrat "e rëndë"

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

Jetëgjatësia mesatare e martesës, 4 vite.

5. Thuaj jo nëse të fton në një restorant indian

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

67% e pjesëmarrësve në studim që kishin ngrënë në takimin e tyre të parë ushqim indian, përfunduan të ndarë brenda vitit. Bëjini vetë llogaritë, por kujtoni që është thjesht një eksperiment, prandaj mos e merrni seriozisht.

Në fund të ditës, mund të hani çfarë t'ju hahet, por një këshillë: Studimi, arriti gjithashtu në përfundimin se kuzhina italiane, franceze dhe ajo mesdhetare janë porositë më "të sigurta" që mund të bëni në një takim të parë.

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

Gjithsesi kujtoni se më i rëndësishëm se ushqimi është të shijoni shoqërinë e njëri-tjetrit, edhe nëse jeni duke ngrënë këtë pjatën e preferuar shqiptare.

Legjenda thotë se duhet t'i shmangni këto porosi ushqimesh

Burimi: Bright Side

MOS I HUMBISNI