Muzika

Ukraina shpallet fituese e Eurovision 2022!

Shkruar nga Anabel

15 Maj 2022

 
Ukraina shpallet fituese e Eurovision 2022!
Photo Credits: Aussievision

Ukraina ka fituar Eurovision 2022 me këngën "Stefania" nga Kalush Orchestra. 

40 shtete votuan duke nxjerrë në vend të parë Mbretërinë e Bashkuar me 283 pikë, e ndjekur nga Suedia me 258 pikë, Spanja me 231 pikë dhe Ukraina me 192 pikë.

Megjithatë, votat e publikut ndryshuan gjithçka. 439 pikë për Ukrainën, bënë që ajo të renditet në vend të parë me një diferencë të dukshme pikësh.

 

MOS I HUMBISNI