Udhetim

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të fshehura’

Shkruar nga Anabel

8 Maj 2022

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të

Italia ka frymëzuar mendimtarë, artistë, shkrimtarë dhe udhëtarë për shekuj me radhë. Arkitektura, kultura, ushqimi, natyra etj., ka shumë për të folur kur bëhet fjalë për Italinë. “Ju mund të keni universin nëse unë mund të kem Italinë,” ka thënë Giuseppe Verdi. “Italia është një ëndërr që vazhdon të rikthehet për gjithë jetën,” ka thënë poetja Anna Akhmatova.

Kaq mjafton që ju të mendoni për pushimet e para ose të ardhshme në Itali. E dimë që mund t’i listoni menjëherë qytetet dhe qytezat që doni të vizitoni. Megjithatë nëse doni të vizitoni vende jo fort të njohura, por që vetë italianët i preferojnë, lista në vijim është për ju.

Këto vende janë si xhevahirë të pazbuluar, sipas Louise Roddon, e cila ka shkruar shumë artikuj mbi udhëtimet për The Times, Telegraph, Guardian/Observer dhe revista të ndryshme. Ja vendet e preferuara të italianëve:

Camogli, Liguria

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: Google

Santa Maria di Castellabate, Salerno, Campania

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: Stefano Valeri/Alamy

Liqeni Orta

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: elitravo/Shutterstock

L’Aquila, Abruzzo

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: Alamy

Asolo, Veneto

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: italyheaven.co.uk

Laguna në ishull, Venecia

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: GETTY IMAGES

Urbino, Marche

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të

Salina, Ishujt Aeolian, Siçili

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: neverendingvoyage.com

Santa Maria di Leuca, Puglia

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: wetheitalians.com

Castiglione della Pescaia, Toskana

Ku shkojnë me pushime vetë italianët? 10 vende ‘të
Photo Credits: agriturismoverde.com