Social Buzz

Ç'mund të bëni për të kursyer sa më shumë karburantin e makinës

Shkruar nga Anabel

19 Prill 2022

Ç'mund të bëni për të kursyer sa më

Kujdes me shpejtësinë

Duke limituar shpejtësinë, do të kurseni më shumë gaz. Duke ecur me 5 ose 10 milje më shumë sesa limiti i shpejtësisë, mund të arrini më herët në destinacion, por gjejeni çfarë? Do shpenzoni gjithë karburantin dhe do të paguani më shumë para. 

Mos e merr makinën kur s'ke nevojë për të

Lëvizni me makinë vetëm kur ju duhet vërtetë. Nëse puna juaj është 15-25 minuta larg shtëpisë, çfarë nevoje ka për gjithë këto shpenzime? Përdoreni me zgjuarësi dhe reduktojeni aty ku mundeni. 

Planifikoni paraprakisht

Një plan në avancë do t'ju ndihmonte të kursenit paksa karburant. Shmangni oraret kur trafiku është në kulmin e tij dhe mos e përdorni gjatë asaj kohe. 

Kontrrolloni herë pas here makinën për defekte të mundshme

Ju e dini që një makinë me defekt do t'ju shpenzonte më shumë nga të gjitha anët. Mos e lini karburantin t'ju shkojë dëm, sidomos në periudha të vështira si këto. 

Vini re ndryshimet në çmimin e karburanteve

Për të mos rënë pre e ndonjë abuzimi që janë gjithmonë të mundshme.

Burimi: Huffington Post

MOS I HUMBISNI