Kuzhina

Pjatat që s'duhet të mungojnë gjatë Pashkëve

Shkruar nga Anabel

16 Prill 2022

Pjatat që s'duhet të mungojnë gjatë Pashkëve

Pashkët janë të dielën, por nëse ende nuk keni menduar për ushqimet e asaj dite, bëjeni tani. E dini se kjo festë, kërkon që në tryezë të shtrohen ushqime të veçanta dhe jo pa qëllim.

Kjo ditë është shumë e lidhur me traditën e ushqimeve, por çfarë duhet të gatuajmë dhe pse?

1. Vezët e ziera (dhe çokollatat në formë veze)

Ndoshta një nga ushqimet që i bashkon për Pashkë njerëzit e gjithë botës janë vezët e kuqe.  Edhe pse më tepër i përdorim si diçka dekorative për tryezën, tradita e trokitjes së tyre të dielën në mëngjes, mbetet një traditë e vazhdueshme.

2. Buka e Pashkëve

Buka e Pashkëve është një tjetër ushqim tradicional që gatuhet gjatë këtyre ditëve. Ajo simbolizon trupin e Krishtit dhe thuhet se është ndarë gjatë Darkës së Fundit me apostujt. Nëse e ndani gjysmën për vete dhe gjysmën për shokun/shoqen thuhet se marrëdhënia do të forcohet edhe më me kalimin e viteve.

3. Mish qingji i pjekur

Zakonisht serviret në drekën e të dielës dhe lidhet me historinë e të krishterëve.

4. Karrotat.

Karrotat kanë gjithashtu një lidhje të ngushtë me këtë periudhë dhe e mira është t’i përdorni në çdo pjatë që do të përgatisni atë ditë.

5. Proshutë derri

Thuhet se proshuta e gatuar sjell fat të mirë. Gjithashtu ishte shumë i përdorur në Amerikë ku mishi i qengjit nuk preferohej.

Burimi: Bustle

MOS I HUMBISNI