Fitness

9 këshilla për ata që janë fillestarë me stërvitjen/palestrën!

Shkruar nga Anabel

16 Mars 2022

9 këshilla për ata që janë fillestarë me

TikTok është vendi ku mund të gjesh këshilla për çdo gjë. Nën hashtag-et #exercisetips #beginner-friendlyworkouts apo #beginnerworkoutips, për shembull, mund të gjeni qindra video me këshilla rreth fillestarëve në fitness.

Më poshtë, gjeni 9 prej këshillave më virale të TikTok. Mbani shënime dhe përpiquni të disiplinoheni!

#1

Krijoni një listë me “Pse”. Pse po filloni stërvitjen. Rendisni gjithë arsyet dhe rishikojeni sa herë doni ta lini pas dore ose përtoni.

#2

Krijoni playlist-ën perfekte muzikore. Zgjidhni këngë motivuese, të fuqishme dhe që ju i pëlqeni.

#3

Fillojeni me ushtrime që i pëlqeni dhe gradualisht kaloni tek ato që “urreni”.

#4

Bëni një plan. Organizohuni.

#5

Gjeni një partner stërvitjeje dhe nëse nuk keni, shijojeni si një moment me veten.

#6

Mos e komplikoni shumë. Fillojeni më gjëra të thjeshta, por me efekt.

#7

Bëni pyetje. Kërkoni informacionet që ju duhen nga burime të sigurta, shihni disa këndvështrime.

#8

Përqendrohuni te vetja dhe progresi i vetes, jo i dikujt tjetër.

#9

Më e rëndësishmja: Jini të qëndrueshëm. Vetëm në këtë mënyrë do të mund të shihni rezultat.

Burimi: Bustle