Receta te Shendetshme

Pse çaji i kamomilit është kaq i këshillueshëm

Shkruar nga Anabel

11 Mars 2022

Pse çaji i kamomilit është kaq i këshillueshëm

Lufton pagjumësinë dhe vepron si qetësues

Kamomili në sasi të vogla mund të veprojë kundër pagjumësisë dhe ndjesisë së ankthit. 

Ndihmon në forcimin e imunitetit

Sipas një studimi, konsumimi i çajit të kamomilit nxit sistemin imunitar që të luftojë bakteriet. Kjo mund të shpjegojë përdorimin e tij kur jemi sëmurë me të ftohtë ose grip.

Përdorimi gjatë ciklit menstrual dhe kundër tensionit

Pas pirjes së kamomilit rriten nivelet e glicinës, të cilat reduktojnë spazmat muskulare dhe relaksojnë nervat, duke përfshirë dhe ngërçet uterine dhe tensionin, të dyja të lidhura me ciklin menstrual. Kamomili mund të ketë edhe efekte estrogjenike, që e bën të papërdorshëm nga femrat me tumor në gji ose në mitër, pa aprovimin e mjekut.

Sëmundjet tek foshnjat

Duke qenë se kamomili relakson muskuj, qetëson stomakun e foshnjave dhe ndalon diarrenë. Ai duhet të përdoret me kujdes tek fëmijët, por ka efekt të pëlqyeshëm ndaj dhimbjes së barkut.

Problemet me lëkurën

Përdorimi oral ose topikal i çajit të kamomilit ndihmojnë në qetësimin e problemeve të lëkurës si ekzema, dermatitis, urtikarjen, edhe pse rezultatet nuk janë provuar shkencërisht. Fatkeqësisht, përdorimi i kamomilit mund të shkaktojë reaksion alergjik tek disa njerëz.

Dhimbjet e gojës

Një përzjerje e çajit të kamomilit me sherebelën mund të përdoret për të qetësuar ulçerat në gojë, nëse përdoret si shpëlarës deri në 6 herë në ditë.

Burimi: Pop Sugar