Flirt

Si ta kuptoni që ai/ajo po ju gënjen, sipas gjuhës së trupit

Shkruar nga Anabel

3 Mars 2022

Si ta kuptoni që ai/ajo po ju gënjen, sipas gjuhës së trupit

Fatkeqësisht, nuk ka ndonjë truk magjie për të qenë shumë të sigurt nëse dikush po na gënjen apo jo, megjithatë “gjuha e trupit” shpeshherë tregon më tepër seç mund ta mendonim dhe shenjat janë këto:

- Ndryshim nga sjelljet normale dhe të përhershme

Duke qenë se mendohet që ti e njeh mirë atë person, nëse te sjellja e tij/saj vë re ndryshime ose “vese” të reja, mund të jetë një tregues për të dyshuar - ama jo domosdoshmërisht që po të gënjen, por është momenti të tregohesh pak më tepër i/e vëmendshëm/e.

- Lëvizje e vazhdueshme e shikimit dhe shpërqëndrim

Nëse kur flet me personin tjetër, kur e pyt për diçka dhe vazhdimisht lëviz sytë duke shmangur shikimin me ty, mund të jetë një tregues që po fsheh diçka - përveç rasteve kur këtë mënyrë sjelljeje mund ta ketë pjesë të tij/saj kur është duke u menduar.

 - Nuk ka qëndrueshmëri në balancën e trupit ose përkul shpesh kokën

Kjo vihet re në rastet kur gjatë bisedës ai/ajo lëviz me trup sa para-mbrapa ose përkul kokën para duke treguar siklet, pasiguri në fjalët që po thotë dhe atë që po mendon të shprehë.

- Pulitje sysh më tepër se zakonisht

- Fillon të prekë hundën

Artikuj të rekomanduar në lidhje me gjuhën e trupit:

Burimi: Insider