Bota

Të armatosur, qytetarët ukrainas janë gati të luftojnë: 'S'mund të presim'

Shkruar nga Anabel

25 Shkurt 2022

Të armatosur, qytetarët ukrainas janë gati të luftojnë:

Me mijëra qytetarë ukrainas kanë marrë armët dhe kanë dalë vullnetarisht për të luftuar sulmin rus në vend.

Pavarësisht panikut dhe pasigurisë që situata ofron, qytetarët janë të vendosur për të treguar rezistencë dhe kanë zgjedhur të veprojnë menjëherë. 

Ndërkohë, ashtu siç paralajmëroi BE-ja vuri në zbatim sanksionet ndaj kreut rus dhe ministrit Sergei Lavrov, duke ngrirë pasuritë e tyre. 

Sipas BBC-së, sanksionet nuk përfshijnë ende një ndalim udhëtimi për dy nga figurat më të rëndësishme të shtetit rus.

Edhe Britania e Madhe ka bërë me dije do të bëjë një lëvizje të ngjashme, por pa dhënë specifika lidhur me kohën kur do të ndodhë kjo.

Burimi: BBC, The Guardian