Bota

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë botën po protestojnë në mbrojtje të Ukrainës

Shkruar nga Anabel

25 Shkurt 2022

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë

"Ky fat, të cilin nuk e zgjodhëm më bën të ndihem keq dhe e frikësuar. Ti ndihesh si e marrë peng nga e gjithë kjo situatë."- shprehet Olesya, një nga protestueset ruse kundër luftës në Ukrainë.

Njerëzit në të gjithë botën po mbajnë protesta në mbështetje të Ukrainës pas sulmeve ruse. Vetëm në Rusi po mbahen protesta në rreth 53 qytete, ndërkohë që policia ka arrestuar më shumë se 1700 protestues.

Në Londër, njerëzit e bashkuar kundër luftës, brohorasin të gjithë njëzëri kundër Putin, duke i bërë thirrje NATO-s dhe qeverisë Britanike të marrin masa për ta ndaluar situatën kaotike atje.

1.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
New York, SHBA

2.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Shën Petersburg, Rusi

3.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Parana, Brazil

4.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Berlin, Gjermani

5.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Paris, Francë

6.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Londër, Britani e Madhe

7.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Stamboll, Turqi

8.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Colombo, SriLanka

9.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Varshavë, Poloni

10.

'Turp që jam rus': Si njerëzit në të gjithë
Vankuver, Kanada

Burimi: The Guardian