Anonim të lutem

Njerëzit listojnë 75+ fjalë që tingëllojnë kaq bukur në shqip

Shkruar nga Anabel

21 Shkurt 2022

Njerëzit listojnë 75+ fjalë që tingëllojnë kaq

Në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, pyetëm ndjekësit e Anabel Entertainment për fjalët dhe shprehjet e parapëlqyera në gjuhën shqipe. Ja çfarë përmendën:

1. Faleminderit

2. Nan’/nënë

3. Babi/bab’

4. Ajkuna

5. Të dua

6. Më fal

7. Tingull

8. Tungjatjeta

9. Fllad

10. Përçudnuar

11. Rrno

12. Vlerë

13. Atdhe

14. Shtojzovalle

15. Dashni

16. Vjosë

17. Jon

18. Dimërofsh

19. Katërçipërisht

20. Zonjë

21. Ëndërr/andërr

22. Fisnik

23. Puhizë

24. Penë

25. Arbër

26. Ëmbëltore

27. Kaltërsi

28. Ëndje

29. Gjëkafshë

30. Mëmëdhe

31. Dua

32. Ecejake

33. Marrëdhënie

34. I marrë

35. Dërdëllisje

36. Rishtazi

37. E amël

38. Hana/hëna

39. Jetë

40. Arbëresh

41. Lepitkë

42. Marrina (marrëzira)

43. Fjollë

44. Bir/Bijë

45. Frymëzim

46. Flakë

47. Mall (si ndjesi)

48. Udhë

49. E kthjellët

50. Bukurshkrim

51. Ndërvetëdije

52. Drandofill

53. Çelnajë

54. Tamël

55. E purpurt

56. Diellza

57. Tymnajë

58. Xixë

59. Pëgërë

60. Grimçast

61. Mikloj

62. Zanë

63. Dritë

64. Peshtamall

65. Shpirt

66. Drin

67. Komb

68. Mjaltë

69. Besë

70. Kundroj

71. I ati/ e ëma

72. Barnatore

73. Ujoj

74. Gjon

75. Çekmexhe

76. Glauk

Shënim: Ky është një artikull i Anabel, që gëzon të drejtën e autorësisë sipas ligjit “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Artikulli mund të ri-publikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar Anabel Media dhe duke vendosur linkun e artikullit origjinal.

 

MOS I HUMBISNI