Gay

Papa Françesku u bën thirrje prindërve që të mos i dënojnë kurrë fëmijët homoseksualë

Shkruar nga Anabel

27 Janar 2022

Papa Françesku u bën thirrje prindërve që të mos i

Të mërkurën, Papa Françesku u bëri thirrje prindërve në mbarë botën që të mos i dënojnë fëmijët nëse janë homoseksualë.

Ai iu drejtua prindërve që përballen me situata të vështira në jetën e fëmijëve të tyre, si fëmijët që janë të sëmurë, të burgosur ose të vrarë në aksidente automobilistike. Por gjithashtu iu drejtua prindërve “të cilët shohin se fëmijët kanë orientime të ndryshme seksuale, si e menaxhojnë këtë dhe nuk fshihen pas një qëndrimi dënues”.

"Asnjëherë mos e dënoni një fëmijë," tha ai. Kisha e konsideron aktivitetin homoseksual "të çrregulluar në thelb", megjithëse kërkon që homoseksualët dhe lesbiket të respektohen.

Në vitin 2013, Papa Françesku tha se nuk do të "gjykonte" priftërinjtë homoseksualë: "Nëse dikush është homoseksual dhe ai kërkon Zotin dhe ka vullnet të mirë, kush jam unë për të gjykuar?"

Ai gjithashtu i ka quajtur homoseksualët dhe transgjinorët fëmijë të Zotit dhe ka mbështetur sindikatat civile.

"Njerëzit homoseksualë kanë të drejtë të jenë në një familje. Ata janë fëmijë të Zotit," tha Papa në një intervistë për dokumentarin "Francesco". "Nuk mund të dëbosh dikë nga një familje, as t'ia bësh jetën të mjerë për këtë. Ajo që duhet të kemi është një ligj i bashkimit civil; në këtë mënyrë ata mbulohen ligjërisht."

 

MOS I HUMBISNI