Lëkura

7 shprehje nga Martin Luther King që vlejnë sot më shumë se kurrë

Shkruar nga Anabel

17 Janar 2022

7 shprehje nga Martin Luther King që vlejnë sot më shumë se

Shprehjet dhe deklaratat e Martin Luther King Jr. për barazinë, lirinë, drejtësinë shoqërore, kurajon, familjen dhe faljen kanë buruar nga një kryefjalë e vetme e tij: dashuria. 17 janari përkon me ditën e Martin Luther King dhe qëllimi i saj është të frymëzojë njerëzit dhe përkujtojë gjithë çfarë ai i dha botës. Fjalët e tij bëhen gjithnjë e më të vlefshme dekadë pas dekade, prandaj mënyra më e mirë për t'a kujtuar është duke i njohur veprën.

1. 

"Unë kam vendosur të qëndroj me dashurinë. Urrejtja është barrë shumë e madhe për ta mbajtur mbi shpatulla."

2.

"Dashuria është e vetmja forcë që ka fuqinë ta transformojë armikun në mik."

3.

"Errësira nuk e dëbon dot errësirën, vetëm drita mund ta bëjë këtë. Urrejtja nuk largohet me urrejtje, vetëm dashuria e largon."

4. 

"Në fund të të gjithë rrugëtimit, nuk do të kujtojmë fjalët e armiqve, por heshtjen e miqve."

5.

"Çdo njeri e vendos vetë nëse do të eci në dritën e altruizmit apo në errësirën e egoizmit shkatërrues."

6.

"Pyetja më këmbëngulëse dhe më urgjente ndonjëherë është: "Çfarë po bën ti për të tjerët?""

7.

"Besoj që e vërteta e madhe dhe dashuria pa kushte do të kenë fjalën e fundit në këtë botë. Kjo është arsyeja pse e drejta që mundet përkohësisht, është më e fortë se e keqja triumfuese." 

Burimi: Bustle

MOS I HUMBISNI