Shendet i Pergjithshem

Çfarë i shkakton sekrecionet te burrat/gratë gjatë ose pas seksit: Kur nevojitet trajtim?

Shkruar nga Anabel

12 Janar 2022

Çfarë i shkakton sekrecionet te burrat/gratë gjatë ose pas

Sekrecionet e bardha janë një lëng i bardhë që del nga vagina ose penisi, gjatë dhe/ose pas aktivitetit seksual. Disa kanë për qëllim të ndihmojnë marrëdhëniet seksuale dhe zakonisht janë normale. Në raste të tjera, mund të bëhet fjalë për një infeksion. Le të shohim arsyet e mundshme.

Sekrecionet e bardha vaginale gjatë marrëdhënieve seksuale

1. Eksitimi: Eksitimi seksual është shkak i zakonshëm i sekrecioneve të bardha. Normalisht, shkarkimi vaginal është në ngjyrë të tejdukshme ose të bardhë qumështi. Ky lëng pastron, mbron dhe lubrifikon vaginën.

2. Ndryshimet e ciklit menstrual: Në fillim dhe në fund të menstruacioneve, është e kuptueshme që të keni sekrecione në ngjyrë të bardhë.

Sekrecionet e bardha vaginale pas marrëdhënies seksuale

Në përgjithësi, sekrecionet e bardha vaginale pas marrëdhënies seksuale tregojnë një infeksion.

1. Vaginoza bakteriale: Rritje e tepërt e baktereve normale vaginale. Ndodh kur pH i vaginës prishet gjatë marrëdhënieve seksuale, larjes ose pastrimit të shpeshtë.

2. Infeksion maja: Ndodh kur Candida, një kërpudhat normale vaginale, rritet shumë. Simptomat shtesë përfshijnë djegie, skuqje të vaginës dhe vulvës, urinim i dhimbshëm, penetrim i dhimbshëm etj.

Sekrecionet e bardha të penisit gjatë dhe pas marrëdhënies seksuale

1. Eksitim: Eksitimi seksual mund të shkaktojë rrjedhje nga penisi. Ky lëng, i njohur si para-ejakulim, është i zakonshëm.

2. Infeksion të traktit urinar: Infeksionet e traktit urinar (UTI) mund të prekin pjesë të ndryshme të traktit urinar. Kjo përfshin uretrën e penisit, e cila lidh fshikëzën me penisin.

3. Infeksion maja

4. Infeksion seksualisht i transmetueshëm

Kur të kërkoni ndihmë mjekësore

Vizitoni mjekun nëse sekrecionet duken ose mbajnë aromë më ndryshe se zakonisht. Sekrecionet me një nuancë të verdhë, jeshile ose gri janë shkak për t’u shqetësuar. Gjithashtu duhet të kërkoni ndihmë mjekësore nëse keni:

- dhimbje gjatë aktiviteteve seksuale
- urinim të dhimbshëm
- dhimbje barku
- dhimbje pelvike
- kruarje
- skuqje
- djegie
- plagë

Burimet: Healthline, Men’s Health

Bëhu pjesë e shorteut Coca-Cola

Fito çdo javë një Smart TV.

Ad by Mediadesk.al

MOS I HUMBISNI