Sex

Nëse lini palestrën, sigurohuni të bëni më shumë seks

Shkruar nga Anabel

24 Nëntor 2021

Nëse lini palestrën, sigurohuni të bëni më shumë

Të paktën 1 herë e kemi hamendësuar të gjithë se sa kalori djegim gjatë seksit. Ndonjëherë duke gënjyer veten, herë të tjera thjesht nuk e dimë saktë. Mund të zbuloni diçka thjesht duke lexuar këtë artikull.

Lojërat erotike: puthje, përqafime dhe prekje erotike, por pa seks penetrues për rreth 30 minuta do t'ju bëjnë të digjni 230 kalori. Tani që e dini, herën tjetër mund t'i thoni partnerit tuaj jo romantik se po përpiqeni të mbaheni në formë.

Për meshkujt që duan të bëjnë përshtypje përmes shkathësisë së tyre, në vend që ti zbertheni recipetat e partneres suaj me të dyja duart duke harxhuar 8 kalori, bëjeni me një dorë për një total 18 kalorish, ose akoma më mirë zbërthejini ato me gojë dhe ja ku i dogjet 67 kalori ndërkohë që lini gojëhapur partneren tuaj.

Në vend që thjesht të zhvisheni si zakonisht, zhvishuni ngadalë me ndonjë lëvizje sensuale apo pak kercim joshës sepse lëvizje të tilla do t'ju bëjnë të digjni 60 kalori ndërkohë që llastoni fantazitë e partnerit.

Seksi oral?

Ndërkohë që një mashkull mund të harxhojë 100 kalori, femrat gjatë një seancë të plotë do te djegin deri ne 236 kalori.  Ju kishte shkuar mendja se mund të harxhonit kaq kalori pa djersitur rrobat tuaja të palestrës, por thjesht duke i dhuruar kënaqësi partnerit?

E di, të gjitha po vrisni mendjen sa energji mund të harxhojmë gjatë asaj gjësë sonë të preferuar, pozicioni i misionarit! 305 kalori për një burrë dhe 205 kalori për një grua! Askush nuk mund të thotë më se rrimë kot. Dhe së fundi, për ti thënë palestrës lamtumirë, digjini 600 kalori duke qëndruar në këmbë gjatë seksit.

Nuk kemi mbaruar apo jo, sepse kemi ende orgazmën. Ato 30 sekonda kulmore vlejnë 60-100 kalori.

Ndërkohë që për momentet më intime se vetë seksi, gjatë masturbimit djegim deri në 150 kalori. Jo keq!

Burimi: Cosmopolitan