Udhetim

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin 2022

Shkruar nga Anabel

21 Nëntor 2021

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin

Për listën e vitit 2020, National Geographic – një nga revistat më të lexuara të të gjitha kohërave – ekipet editoriale në të gjithë botën kanë përzgjedhur 25 destinacionet që sugjerohen të vizitohen në vitin 2022.

Destinacionet janë të ndara në pesë kategori - natyrë, aventurë, kulturë, qëndrueshmëri dhe familje – ku në qendër janë parqet kombëtare dhe kafshët e egra, aktivitetet dhe përvojat në natyrë, udhëtimet etj.

Lista e "Vendeve më të mira të botës për vitin 2022” të National Geographic vijon kështu:

KULTURA

Mali Jingmai, Yunnan, Kinë

Tin Pan, Londër

Hokkaido, Japoni

Procida, Itali

Atlanta, Georgia

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin
Procida, Itali

QËNDRUESHMËRIA

Lugina e Ruhrit, Gjermani

Parku Kombëtar Yasuni, Ekuador

Lodz, Poloni

Zona e Grykës së Kolumbisë, Oregon/Washington

Parku Kombëtar Chimanimani, Mozambik

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin
Lugina e Ruhrit, Gjermani

NATYRA

Caprivi Strip, Namibi

Minesota Veriore

Liqeni Baikal, Rusi

Pylli Belize Maya

Victoria, Australi

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin
Liqeni Baikal, Rusi

AVENTURË

Shtegu i biçikletave të lumit Senë, Francë

Kosta Rika

Gjurma Nepisiguit Mi'gmaq, Kanada

Palau

Pellgu ujor Arapahoe, Kolorado

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin
Lumi Senë, Francë

FAMILJA

Lundrimi në lumin Danub

Lycia, Turqi

Granada, Spanjë

Bonaire

Bregu Lindor, Maryland

National Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitin
Lycia, Turqi