Shendet i Pergjithshem

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni shumë të stresuar)

Shkruar nga Anabel

11 Nëntor 2021

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

Të gjithë meritojmë kohë për t’u çlodhur! Nëse keni qenë të stresuar dhe të rraskapitur ose thjesht ndiheni të tensionuar pas një ditë të lodhshme, atëherë koha për qetësi.

Një nga teknikat për më shumë relaksim është padyshim yoga. Pozicionet ndihmojnë në lehtësimin e stresit dhe ankthit duke aktivizuar gjendjen e relaksimit të trupit.

Frymëmarrja e ngadaltë shërben si katalizator për aktivizimin e sistemit nervor parasimpatik, që lidhet pikërisht me gjendjen e qetë. Papritur, i gjithë trupi futet në një tjetër gjendje.

Sipas Yoga Journal, këto janë 7 pozicionet që duhet të praktikoni kur nuk keni patur ditën tuaj më të mirë:

1. Paschimottanasana

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

2. Malasana 

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

3. Balasana

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

4. Viparita Karani 

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

5. Sukhasana

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

6. Matsyasana

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni

7. Savasana

7 pozicione yoga që do t’ju qetësojnë (edhe nëse jeni