Shendeti i Gruas

A mundet që 'shkarkimi vaginal' të zbardhë të brendshmet? 3 gjinekologë përgjigjen

Shkruar nga Anabel

14 Tetor 2021

A mundet që 'shkarkimi vaginal' të zbardhë të

A keni vënë re ndonjëherë njolla në mes të një palë të brendshmeve të sapolara? Guseta - e cila quhet zona e veshjeve që shkarkimi vaginal ose sekrecionet vaginale zakonisht prekin, mund të duket sikur është zbardhur.

Sipas Amy Roskin, gjinekologe, njollosja e pëlhurës së të brendshmeve nuk është në përgjithësi shenjë e një çështjeje mjekësore - por, mund të jetë përfaqësuese e acidit normal, të butë të pH-it të vaginës. Kjo zakonisht varion nga 3.8 në 4.2.

"Ndonjëherë një shkarkesë vaginale normale ose "fiziologjike" gjithashtu mund të jetë pak acidike, prandaj mund ta shkaktojë efektin zbardhues", thotë ajo.

Sidoqoftë, Roskin gjithashtu shton se çdo individ është i ndryshëm, kështu që jo të gjithë në të vërtetë e përjetojnë këtë fenomen. 

Ndërkohë, shkarkimet vaginale mund të vijnë nga një sërë shkaqesh, prandaj nuk janë në çdo rast acide. Anna Cabeca, një tjetër gjinekologe, thotë gjithashtu se "mjedisi i vaginës ka një spektër". Ndonjëherë mund të jetë shumë acid dhe në raste të tjera shkakton vetëm një njollë të thjeshtë.

Alyssa Dweck, mjeke, përmend edhe teorinë se "ndryshimi i ngjyrës së të brendshmeve është më i mundshëm për shkak të larjes".

Për çdo rast, nëse vëreni diçka të ndryshme ose shqetësuese në lidhje me shkarkimin tuaj vaginal, kontaktoni mjekun tuaj për këshilla ose lini një konsultë. Ndonjëherë, shkarkimi mund të na tregojë për gjërat që ndodhin në trupin tonë.

Zakonisht, sekrecionet me erë të keqe, të vazhdueshme, kruajtëse/irrituese ose të përgjakshme mund të jetë një shenjë e infeksioneve të caktuara.

Shkarkimi jonormal mund të jetë gjithashtu një shenjë e problemeve strukturore

Burimi: Pop Sugar

MOS I HUMBISNI