Shendet i Pergjithshem

Cilat janë shenjat paralajmëruese të kancerit të gjirit, te burrat dhe gratë

Shkruar nga Anabel

12 Tetor 2021

Cilat janë shenjat paralajmëruese të kancerit të gjirit, te

Dhimbje ose ndryshime në pamjen e gjirit mund të jenë shenja paralajmëruese për diçka më serioze. Shenja si gunga ose ndryshime në thithën e gjirit janë të parat që njerëzit vënë re.

Në fillim, një grua mund të vërejë një ndryshim në gji teksa kryen ekzaminimin mujor. Shenjat e hershme të kancerit të gjirit përfshijnë:

- ndryshimet në formën e thithës
- dhimbja e gjirit nuk largohet pas periodave
- një gungë nuk largohet pas periodave
- ka rrjedhje nga thithat, një lëng që mund të jetë i tejdukshëm, i kuq, kaf ose i verdhë
- skuqje e pashpjegueshme, ënjëjte, acarim ose kruajtje e lëkurës
- ënjtje ose gungë rreth klavikulës ose nën krah

Shenjat e mëvonshme të kancerit të gjirit përfshijnë:

- tërheqje e thithës
- zmadhim i njërit gji
- zbehje e sipërfaqes së gjirit
- zmadhim të gungave
- një ndjesi si lëvozhgë portokalli në lëkurë
- mungesë oreksi
- humbje peshe
- nyje limfatike të zgjeruara në sqetull
- vena të dukshme në gji

Cilat janë shenjat paralajmëruese të kancerit të gjirit, te

Shenjat paralajmëruese të kancerit të gjirit te burrat

Kanceri i gjirit nuk lidhet zakonisht me burrat, por mund të ndodhë në raste të rralla në çdo moshë, edhe pse është më i zakonshëm te burrat e moshuar. Shumë njerëz nuk e kuptojnë se burrat kanë gjithashtu ind gjiri dhe qelizat e këtij indi mund të pësojnë ndryshime kanceroze. Simptomat janë:

- trashje e indit të gjirit
- rrjedhje nga gjiri
- skuqje ose acarim i thithës
- thithë e tërhequr
- skuqje e pashpjegueshme, ënjtje, acarim dhe kruajtje e lëkurës

Artikuj të rekomanduar:

MOS I HUMBISNI