Kinema & TV

Ç’kuptim ka kartëvizita në ‘Squid Game’

Shkruar nga Anabel

12 Tetor 2021

Ç’kuptim ka kartëvizita në ‘Squid Game’

Kushdo që e ka parë “Squid Game” i njeh mirë kartëvizitat që rekrutuesit e lojës vdekjeprurëse përdorin gjatë takimeve me njerëzit. Në njërën anë janë të vendosura simbolet: një rreth, një trekëndësh dhe një katror.

Ç’kuptim ka kartëvizita në ‘Squid Game’

Shkrimtarja Jasmine Leung shpjegon për The Focus se format në të vërtetë shkronja të alfabetit korean, të shkruara në Hangul, sistemi i shkrimit.

"Rrethi është shkronja"O", trekëndëshi është pjesë e shkronjës "J" dhe katrori është “M"," shkruan ajo. "Kështu krah për krah, lexohet " OJM ", të cilat janë inicialet e lojës së kallamarit (squid game) në gjuhën koreane.

Ç’kuptim ka kartëvizita në ‘Squid Game’

Përveç këtij shpjegimi, simbolet mund të lidhen edhe thjesht me formën e lojës finale.

Ç’kuptim ka kartëvizita në ‘Squid Game’

Përpos simboleve, ana tjetër e kartëvizitës kishte një numër telefoni, që shkaktoi jo pak probleme për një grua sepse Netflix harroi të blinte një numër!

MOS I HUMBISNI