KORONAVIRUS

A duhet të izoloheni nëse keni simptoma të Covid, por PCR del negativ?

Shkruar nga Anabel

10 Tetor 2021

A duhet të izoloheni nëse keni simptoma të Covid, por PCR del

Asnjë test për Covid nuk është 100% i saktë, por mundësitë për një rezultat pozitiv të rremë mbeten të ulëta. Megjithatë, sa janë mundësitë që një test të ketë rezultat negativ të rremë – pra individi të jetë i infektuar me Covid dhe të rezultojë negativ sipas testit? Për momentin është ende e paqartë, megjithatë ka një rritje të raportimeve të tilla.

Gabimet janë raportuar nga njerëzit në Anglinë jug-perëndimore gjatë javës së kaluar, ku një zyrtar i shëndetit publik tha se ishin në dijeni të një "numri të madh" të rezultateve jokonsistente të testeve. Agjencia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar (UKHSA) tha se nuk besonte se kishte probleme me ndonjë pajisje testimi dhe shtoi se nuk kishte dëshmi të një varianti të ri.

Një mjeke nga Gloucestershire tha për BBC se ajo kishte parë pacientë në situata të ngjashme.

“Këshilla është që të mendoni për situatën tuaj lokale, të bëni një vlerësim individual të rrezikut. Nëse e mendoni që ka shumë mundësi që të keni Covid, edhe nëse PCR del negativ, atëherë konsiderojeni si Covid dhe izolohuni,” tha për BBC Becky Reynolds, drejtoreshë e shëndetit publik për këshillin Bath and North East Somerset.

Ekspertët sugjerojnë që nëse rezultoni pozitivë me Covid nga një test LFD, sigurohuni duke bërë një test PCR më pas. Nëse keni simptoma të Covid, izolohuni dhe bëni një test PCR.

MOS I HUMBISNI