Shendeti i Burrit

+10 fakte që me siguri nuk i dini për spermën

Shkruar nga Anabel

9 Tetor 2021

+10 fakte që me siguri nuk i dini për spermën

Dhe pse të mos i dini duke qenë se në një formë a një tjetër, është pjesë e pandashme juaja! 

1.

Shija e spermës ndryshon në varësi të dietës ushqimore të burrit.

2.

Burrat duhet të ejakulojnë rregullisht që sperma e tyre të jetë e shëndetshme. Në rast të kundërt do të përballen me nivele të larta stresi.

3.

Uji i freskët mund ta shuajë spermën brenda 1 sekonde!

4.

Aktiviteti fizik është shumë i mirë për spermën tuaj. Burrat që ushtrohen fizikisht kanë 73% më shumë spermë sesa ata që nuk ushtrohen.

5. 

Ekziston diçka e tillë që quhet "makineria koleksionuese e spermës".

6. 

Mund të jeni alergjikë ndaj spermës dhe specifikisht ndaj spermës së dikujt!

7. 

Sperma mund të notojë rreth 5 milimetra për sekondë.

8.

Ka një libër me receta, baza e të cilave është sperma.

9.

Spermës i duhen të paktën 8 muaj për të arritur maturimin.

10.

Nëse një burrë humbet njërin nga testikujt, tjetri është i aftë të prodhojë mjaftueshëm spermë për të bërë një bebush.

11.

Mos u surprizoni, por ka një artist gjerman që vizaton me spermën e tij.

12.

Sperma është zbuluar nga një hollandez në 1677-ën, kur Antony Van Leeuëenhoek- shpikës mikroskopi-vuri re që diçka që lëvizte "si ngjalë" përmes lenteve të tij.

Burimi: BuzzFeed