Sex

Bëni çfarë të doni, por mos përdorni këto gjëra në vend të lubrifikuesëve gjatë seksit

Shkruar nga Anabel

6 Tetor 2021

Bëni çfarë të doni, por mos përdorni këto

Nëse keni në plan të provoni për herë të parë seksin anal, e dini se ju duhet patjetër një lubrifikues. Deri këtu jeni në rregull, por dëgjoni me kujdes para se t'ju pushtojë entuziazmi.

Çfarë ekspertët bëjnë të ditur se duhet ta mendosh mirë me çfarë do t’i lubrifikosh pjesët e tua intime, sepse jo çdo substancë është e pranueshme. Dhe në rastet kur nuk keni një lubrifikues të posaçëm të prodhuar ekzaktësisht për këtë punë, ja cilat produkte duhet të shmangni.

Vajin e kokosit

Ndonëse nuk është substancë e dëmshme, mund të ndikojë në konsumëimin e prezervativit dhe në çarjen e tij.

Pështyma

Nuk është mjaftueshëm lubrifikuese, ndaj thjesht do të humbni kohë.

Vaselina

Duket si lubrifikues, por kimikatet që gjenden në të mund të shkaktojnë infeksione.

Vaj bebesh

Mund të rrisë mundësinë e prekjes nga infeksionet vaginale mykotike.

Kremra

Substancat në përbërjen e tyre mund të shkaktojnë irritime të shumta.

Burim: Women's Health

 

MOS I HUMBISNI