Showbiz dhe TV

Mungesa e Inva Mulës në TKOBAP dhe mospërmendja e prindërve të saj: Flet Zana Çela

Shkruar nga Anabel

24 Shtator 2021

Mungesa e Inva Mulës në TKOBAP dhe mospërmendja e prindërve

Mungesa e sopranos Inva Mula në mbrëmjet gala të Teatrit të Operas, Baletit dhe Ansamblit Popullor (TKOBAP) me të ftuar specialë Plácido Domingo-n dhe Ermonela Jahon, në kuadër të rikonstruksionit të ndërtesës dhe 65-vjetorit të krijimit, shkaktoi debat në rrjet. Drejtoresha e përgjithshme e TKOBAP, Zana Çela, përmes një komenti në një artikull për rastin në fjalë, thekson se sopranos i janë dërguar ftesat.

“Silva, mikja ime e dashur, historia siç ne të gjithë e dimë, shkruhet mes faktesh dhe jo komentesh a fjalësh. Teatri i operas publikoi fotot e 3 ftesave përmes 3 emaileve, që drejtoresha artistike e teatrit tonë i ka dërguar Invës dhe ajo nuk është përgjigjur.”

Në lidhje me mospërmendjen e Avni dhe Nina Mulës në dokumentarin me titull “Rikonstruksioni”, Çela tha:

“Ndërsa përsa i përket fjalëve se prindërit e Invës, artistët e shquar Avni dhe Nina, nuk janë përmendur në dokumentarin me titull RIKONSTRUKSIONI, dua të të informoj që nëse e ke parë këtë dokumentar, do lexoje që në fillim të tij këtë frazën: Ky dokumentar nuk merr përsipër të tregojë historinë e teatrit të Operas, por RIKONSTRUKSIONIN. Dhe në fakt si mund të rrëfehet historia 65-vjeçare e një teatri në 30 minuta dokumentar sa ç’ishte kohëzgjatja e tij.”

Mungesa e Inva Mulës në TKOBAP dhe mospërmendja e prindërve
Foto e marrë nga Tiranapost

intervistën e saj për Tiranapost, Inva Mula tha se “mospjesëmarrjen time si protagoniste në skenë do t'ua fal të gjithëve. S`ka gjë se unë kam akoma vite për ta rikuperuar, por që mos të flitet për Nina dhe Avni Mulën, këtë nuk e fal dot. Nuk e fal dot. Nuk është çështje falje, por e them me plot gojën që kjo më ka trishtuar shumë."

Sopranoja, pa përmendur emra, u shpreh se do të donte që “teatri të udhëhiqej nga njerëz profesionistë”.

Për më shumë informacion, drejtohuni te artikujt e mëposhtëm:

MOS I HUMBISNI