Shendeti i Burrit

Një urolog shpjegon nëse penisi zvogëlohet vërtet me kalimin e kohës!

Shkruar nga Anabel

23 Shtator 2021

Një urolog shpjegon nëse penisi zvogëlohet vërtet me kalimin

Është jashtëzakonisht e zakonshme të ndiheni të shqetësuar ose të pasigurt për madhësinë e penisit tuaj. Dhe kjo mund të komplikohet seriozisht nëse mendoni se penisi mund të jetë bërë më i vogël ose nëse mendoni se kjo do të ndodhë me kalimin e kohës. Për fat të mirë, nëse është kështu, ka të ngjarë të ketë shpjegim krejtësisht të arsyeshëm - dhe zgjidhje.

Në një video të re në kanalin e saj në YouTube, urologia dhe kirurgia e legenit, Rena Malik, shpjegon se gjatësia e një penisi mund të ndryshojë në varësi të një sërë faktorësh, përfshirë temperaturën, sa i ngritur është në atë moment, si dhe stresin.

"Kur urologët matin gjatësinë e penisit, ne e masim atë në të njëjtën mënyrë çdo herë", thotë ajo. "Në mënyrë tipike, udhëzimet janë për ta matur atë në një gjendje 'të dobët', në një gjatësi të shtrirë, në një dhomë të ngrohtë."

Malik vazhdon të listojë katër arsye kryesore pse gjatësia e një penisi mund të ulet me kalimin e kohës, ose pse duket sikur kjo ndodh, edhe nëse nuk ndodh:

"Arsyeja numër një pse njerëzit mendojnë se penisi i tyre po zvogëlohet kur në fakt nuk është, është sepse ata kanë shtuar peshë," thotë ajo. "Në mënyrë të veçantë, ata kanë fituar peshë që e bën më të vështirë të shohësh të gjithë gjatësinë e penisit."

Rasti i dytë në të cilin dikush mund të mendojë se penisi i tij është zvogëluar, vazhdon Malik, është kur i janë nënshtruar kirurgjisë së heqjes së prostatës.

"Ju mund të vini re një shkurtim të pakonsiderueshëm të gjatësisë së penisit."

Arsyeja e tretë e mundshme për një ndryshim në madhësinë e penisit është sëmundja e Peyronie. Kjo është një gjendje ku një pllakë e ngritur në penis e bën atë të lakohet ose të ndryshojë formën.

"Do ta vini re, sepse do të shihni një gungë të dukshme në penisin tuaj, ose do të shihni se ai është duke u përkulur ose lakuar në një mënyrë tjetër," thotë Malik.

Arsyeja e katërt më e zakonshme është fibroza trupore, ku penisi humbet rrjedhjen e gjakut, e cila gjithashtu ndikon në ereksione. Kjo mund të shkaktohet nga çështje shëndetësore të tilla si sëmundjet e zemrës dhe diabeti, si dhe dëmtimet e mikro-frakturave të pësuara gjatë sportit ose aktivitetit të fuqishëm seksual.

Një urolog shpjegon nëse penisi zvogëlohet vërtet me kalimin

Burimi: Men's Health