Karakteristikat e Shenjave

What is it like to live with a Libra man by your side?

Shkruar nga Anabel

22 Shtator 2021

What is it like to live with a Libra man by your side?

We are officially in the Libra season (September 22-October 22), but this time we will be dealing especially with men of this sign. What is life like next to a Libra man? What characterizes them? 

A Libra man will have the perfect solutions to all your problems and an answer to every question you ask. Sometimes, his temperament is hard and his habit of rationalizing everything, including love, will irritate you- or make you accept loss more easily and walk away. Trying to escape from the traps set up for wildlife in a forest will be easier than freeing yourself from a Libra male.

If you try to escape, he will persuade you to stay, using logic and arguments so intelligent that you can not hope to overturn them unless you graduate from Harvard University. In addition to using his incomparable power of reasoning over you, he will come back so sweet and gentle that you will forget the frustrating inconsistencies of his nature that upset you before. Then he will smile and something will happen inside you. Your heart will beat faster, as before.

From that moment on, the battle will be lost. His dreams will be your dreams and nothing will be more important to you than making him happy. You will ask for that smile and you will need it to survive, just as a thirsty traveler in the desert needs water. Only a hard-hearted child can resist Libra's smile and she will have to use all her determination not to be fascinated by her sincerity and purity. The beauty and charm of Libra is not like the convincing hypnosis of Scorpio.

On the other hand, to use his favorite phrase of "trapping", there will be times when Libra men will be very fluctuating, as the sides of the scales will move up and down like crazy. You will have to yell at him, push him into the lake, or stay on his head until you get his attention and force him to make the right move. Do not be so naive as to think that love will be calm and eternally happy, even if it is ruled by the planet Venus. If you know the mythology, you know that even this goddess, had her gloomy days. However, when Libra manages to balance, life with a Libra male can be so intoxicating, as if it were a golden cup filled with much laughter and a looseness that only the gods of Olympus possessed.

For this man, making a final decision is as difficult as taming a wild buffalo; once he manages to do so, he can change his mind again without any prevention if he suspects a mistake has been made. This applies to all areas, whether in business, in society or in love. Now, can you imagine your state of mind and your ability to isolate yourself if you fall in love with one of these unattainable "magicians"? It is almost impossible to be untouchable, no matter how careful you are. 

Fjala “dashuri”dhe fjala “Peshorja" janë praktikisht sinonime. Peshorja ka shpikur romancën dhe e ka përpunuar atë në një art edhe me më shumë finesë se Luani, Akrepi dhe Demi, për të cilët është folur shumë. Strategjitë delikate të Kupidit janë talentet natyrale të Peshores. Ai do të përdorë çdo marifet me lehtësinë me të madhe dhe rrallë do të dështojë për ta bërë të tij cilëndo femër. Megjithatë, sapo e zotëron atë, ai nuk është gjithmonë i sigurt çfarë të bëjë me të.. Duke e patur atë të magjepsur dhe të nënshtruar në mënyrë të vullnetshme, ai heziton. A duhet ai të përfitojë nga gjendja e saj e pafuqishme apo duhet ti propozojë martesë? Apo të dyja? Apo asnjërën? Lufta mendore fillon dhe jeta në kopshtin e Edenit me këtë Adam të veçantë bëhet emocionuese deri në ekstazë.  

Ai nuk do të humbasë interesin për gjininë e kundërt derisa ai do të shkojë në të paktën nëntëdhjetë vjeçë. Ky mund të jetë thjesht një interes akademik, nëse ai është lumturisht i martuar, por subjekti nuk do të jetë asnjëherë jashtë interesit të tij, edhe sikur ai thjesht të imagjinojë se si do të jetë të kërcejë me atë vajzë të bukur në një sallë vallëzimi.

Duke qenë se arti i dashurisë vjen kaq natyrshëm dhe shumë herët të meshkujt e shenjës së Peshores dhe meqë ai pothuajse gjithmonë merr kurorën e suksesit në ekskursionet e tij romantike në xhunglën e dashurisë, atij i ndodh që të ngatërrohet në shumë nga degët e pemëve të pyllit. Peshorja urren të lëndojë ndjenjat e dikujt askujt, edhe pse ai nuk është në dijeni të dëmit që ka shkaktuar, nëse ndodhet në një gjendje shpirtërore argumentuese. Ai urren të thotë jo dhe rrallë e kupton se shtyrja e gjerave është më e dëmshme se ti japë fund një situate që nuk ka mundësi për të qenë  e lumtur. Në situatën e kundërt, kur ndjenjat e tij janë shumë sublime, agonia e zgjatur mund të jetë po aq torturuese. Vetëm një mashkull i shenjës së Ujorit, mund të jetë më i turpshëm se Peshorja për të bërë një lëvizje drastike në një drejtim apo në një tjetër.

Nëse ai ndjen se ka qenë i padrejtë me dikë në jetën e tij, me ju ose me dikë tjetër kohët e fundit (në aspektin romantik) pavendosmëria e tij do të jetë shumë e dhimbshme. Për të, të jesh i padrejtë është sikur të kesh bërë një vrasje të shkallës së parë. Ngurrimi për të qenë mizor, mund ta shtyjë atë në një propozim të gabuar martese, i destinuar për të përfunduar në divorc - ose zvarritja e tij e pafundme mund të bëjë që ai të humbasë dashurinë e jetës së tij. Kështu që ju mund të shihni se qëndrimi i tij është thikë me dy presa, që ose do të presë dashurinë e vërtetë, ose martesën e gabuar.

Tendenca për të ndryshuar shpesh është e pamohueshme te meshkujt e shenjës së Peshores. Ata priren të luajnë, sidomos në rininë e tyre. Impulsi natyror i Peshores është që të vlerësojnë pothuajse çdo femër, për të peshuar mundësinë që ajo të jetë shpirti i tij binjak. Ata shpesh e ngatërrojnë dashurinë me miqësinë. Çuditërisht,nuk ndodh shpesh që ky mashkull të ndihet zemërthyer, pavarësisht gjithë eksperimenteve dhe eksperiencave të shumta që ka kaluar. Ai mund ta harrojë me shpejtësi ofenduese historinë e fundit të dashurisë dhe është më i priruri nga të gjithë (ndoshta përveç meshkujve të Shigjetarit dhe Binjakëve) që mos ketë keqardhje për kujtimin e dashurisë së njëanshme ose një romancë që ishte e destinuar për të përfunduar. Ai mund të mbajë ndonjë brengë, por nuk do të ketë ndonjë dëmtim të përhershëm, përveç rasteve shumë të veçanta. Në një situatë të tillë, lëndimi mund të jetë shkatërrues përtej imagjinatës.

Peshorja është gjykatësi. Ju do të shihni shumë gjyqtarë që do të marrin vendime të drejta, pasi ti kenë peshuar faktet, por ju nuk do tju rastisë ndonjë prejt tyre që tju pyes pse  ngjyra e kuqe ju bën nervoze, ose të mirëkuptojë mbylljen e deres burrit tuaj pse ai vishte ato pizhamat e kuqe me shirita. Gjithmonë mbani mend se Peshoret argumentojnë vetëm në bazë të një kurioziteti abstrakte. Ai duket sikur është kurioz, që do të dijë çdo gjë, por nuk është. Nuk është as nga ata që fut hundët aty ku sduhet, apo që merret me fjalë, siç duket se eshtë. Të nxjerrësh një sekret të dhënë në mirebesim te një Peshore, është si të gjesh kodin e një kasaforte apo të detyrosh një prift të thyejë kodin e rrëfimit.

Nëse nuk ka ndikime negative financiare në kartelën e tij të lindjes, ai nuk do të jetë dorështrënguar me buxhetin. Në të kundërtën, Peshorja tipike është tepër bujar me të paratë. Ai beson në përdorimin e objekteve apo veprimtarive që sjellin bukurinë apo lumturinë. Përgatituni që të jeni një zonjë e mirë, sepse shtëpia e tij do të jetë një vend mikpritës i rregullt gjatë pothuajse gjithë orëve të ditës dhe të natës (përveç gjatë periudhave të pushimit, kur ai do të dojë të mos shqetësohet nga zilja e derës, e telefonit apo njerëzit) . Mos e merrni atë në vende të mbushura me njerëz, ku ai është detyruar të ndiejë shtypjen dhe ku zhurma e madhe fyen ndjenjën e tij të harmonisë. Turmat e huaja ndikojnë në ekuilibrin e tij të brendshëm.

Të gjitha Peshoret kanë një neveri instinktive për kontaktin fizik me turmat e mëdha të njerëzve. Jeta e tij sociale do të spërkatet bujarisht me njerëz inteligjente dhe persona me humor, por kur grupi do të zgjerohet në më shumë se disa dhjetëra frymorë, ai do të luftojë për ajër. Një mashkull i shenjës së Peshores, papritmas mund tju lënë vetëm në një teatër të mbushur me njerëz, pa ju dhënë asnjë shpjegim. Ai nuk po largohet nga ju se nuk ju pëlqen. Ai thjesht është duke u përballur me klaustrofobinë, një problem tjetër i Peshoreve tipike.

Rruga më e shpejtë drejt humbjes së interesit që të çon në divorc, është një shtëpi e çrregullt. Mbani ulur zërin e televizorit dhe të radios, si dhe mos lejoni erën e gatimit të arrijë në hundën e ndjeshme të burrit tuaj Peshore. Nëse ju duhet të bëni supë me qepë dhe hudhra, spërkasni me deodorant me arome pishe gjithë shtëpinë, derisa ajo të mbajë erë si pyjet e mëdha veriore. Të varni corapet tek vendi i peshqirit të dushit është e papranueshme. Të harroni të merrni pluhurat ose t'i lini shtretërit të parregulluar, mund të bëni që burri juaj i dashur të jetë në një gjendje të vazhdueshme mosmarrëveshjesh emocionale.

Mashkulli i Peshores e urren konfuzionin dhe ai me të vërtetë ka nevojë për harmoni që të jetë i  qëndrueshëm. Shtëpia e tij duhet të jetë një oaz i bukur, i qetë nga zhurnat e botës së jashtme, ose këto Peshore mund të mbeten përgjithmonë jashtë balancës. Duke qenë se ai rrallë analizon motivet, ju do të duhet të jeni mjaft e zgjuar për të kuptuar se pse ai nuk është në shtëpi apo pse ai fle gjatë gjithë kohës kur është. Mos harroni se ai është i dobët në analizën e vetes, kështu që ju duhet të jeni analistja e tij.

Nëse jeni e dashuruar me një mashkull të shenjës së Peshores dhe jeni e sigurt se është është e shkruar të jetë kështu, merrni guximin dhe propozojini çdo gjë që keni në mend, përfshirë këtu edhe martesën. Ai do të ndihet i çliruar që ju morët iniciativën. Por, kini parasysh se pas dëshirës së tij për tju lënë ju të vendosni, qëndron gëzimi i fshehur që ai tju thotë- kur gjërat nuk do të shkojnë mirë një ditë-  fjalinë: “Ti e more këtë vendim, jo unë!” Prandaj sigurohuni që ju e dini mire se çfarë jeni duke bërë, ose nuk do të arrini të dëgjoni fundin e historisë. Ka vetëm një mënyrë për tu barazuar me të. Thuaj: "Po, unë e vendosa." 

*Shënim: Ky artikull është përshtatur nga "Karakteristikat e Peshores sipas Linda Goodman", astrologes së parë në listën best seller të New York Times.

MOS I HUMBISNI