Fashion News

Met Gala 2021: Ç’duhet të dini për eventin e famshëm të modës

Shkruar nga Anabel

12 Shtator 2021

Met Gala 2021: Ç’duhet të dini për eventin e famshëm

Çfarë është Met Gala?

Met Gala, ose Met Ball/Met Gala Ball, është një organizim vjetor që lidhet me hapjen e ekspozitës pranverore në Institutin e Kostumeve të Muzeut Metropolitan të Artit në New York. Met Gala shërben edhe si mbledhje fondesh për muzeun duke bashkuar emra të rëndësishëm të modës dhe Hollywood-it. Met Gala organizohet nën mbikëqyrjen e kryeredaktores së Vogue, Anna Wintour.

Met Gala 2021: Ç’duhet të dini për eventin e famshëm

Kur është?

Tradicionalisht, Met Gala zhvillohet të hënën e parë të muajit maj – por këtë vit gjërat kanë ndryshuar. Met Gala 2021 do të mbahet të hënën e dytë të muajit shtator (13 shtator).

Pse ndryshoi data?

Për shkak të pandemisë. Met Gala 2020 u anulua.

Met Gala 2021: Ç’duhet të dini për eventin e famshëm

Cila është tema e Met Gala 2021?

Tema e Met Gala 2021 është "Në Amerikë: Një leksik i modës" dhe synon të përqendrojë punën e dizajnerëve bashkëkohore te ndikimi i brezave të mëparshëm.

"Ne me shumë vetëdije donim që kjo të ishte një festë e komunitetit amerikan të modës, i cili vuajti aq shumë gjatë pandemisë," tha për New York Times Andrew Bolton, kurator në Institutin e Kostumeve. “Unë mendoj se moda amerikane po kalon një rilindje, me stilistë të rinj amerikanë në mesin e diskutimeve rreth diversitetit, përfshirjes, qëndrueshmërisë dhe krijimtarisë së ndërgjegjshme. Më duket tepër emocionuese.”

Met Gala 2021: Ç’duhet të dini për eventin e famshëm

Kush do të marrë pjesë?

Lista e pjesëmarrësve të Met Gala 2021 është sekret.

Si mund ta shihni eventin live?

Drejtohuni te Vogue.com ose llogaria e revistës në Twitter. Met Gala është të hënë, më 13 shtator (ora 23:30 me orën tonë lokale).

Met Gala 2021: Ç’duhet të dini për eventin e famshëm