Udhetim

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas Time Out

Shkruar nga Anabel

12 Shtator 2021

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

Revista Time Out – e cila përqendrohet te përmbajtjet që kanë lidhje me artin, argëtimin, ushqimin, pijet, destinacionet turistike, hotelet dhe të tjera gjëra të ngjashme për qytetet nëpër botë – ka përpiluar një listë me 10 qytetet më të mira për këtë vit.

“Kur hartuam listën, nuk po mendonim vetëm për të tashmen, por edhe për të ardhmen. Për qytetet që e bëjnë jetën më të mirë si për ne ashtu edhe për brezat e tjerë,” tha Time Out.

Për të krijuar listën, revista bashkëpunoi me redaktorët e saj nëpër botë dhe anketoi 27,000 banorë nëpër qytete të ndryshme. Për renditjen, u morën parasysh ndër të tjera edhe jeta e natës, restorantet, vendet kulturore, kufizimet e Covid, përfshirë edhe nismat mjedisore dhe aktivizmin në përgjithësi.

Time Out shkruan se "kombinimi i pakrahasueshëm i përparimit, pranimit dhe qëndrueshmërisë" së San Francisco-s e vendosi atë në vendin e parë.

Ja lista e plotë:

10. Tokio, Japoni

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

9. Porto, Portugali

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

8. Tel Aviv, Izrael

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

7. Pragë, Republika Çeke

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

6. Montreal, Kanada

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

5. New York, SHBA

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

4. Kopenhagen, Danimarkë

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

3. Manchester, Mbretëri e Bashkuar

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

2. Amsterdam, Holandë

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas

1. San Francisco, Kaliforni, SHBA

10 qytetet më të mira në botë për vitin 2021, sipas