KORONAVIRUS

Shqipëria hiqet nga lista e vendeve të sigurta për të udhëtuar

Shkruar nga Anabel

9 Shtator 2021

Shqipëria hiqet nga lista e vendeve të sigurta për të

Bashkimi Europian ka hequr Shqipërinë nga lista e vendeve të sigurta për të udhëtuar! Kjo do të thotë që udhëtimet jo thelbësore nga vendet që nuk bëjnë pjesë tek lista e vendeve të sigurta, do t'i nënshtrohen një kufizimi të përkohshëm të udhëtimit, sipas njoftimit të Këshilli Evropian.

Në listën e vendeve të sigurta për të udhëtuar në BE u shtua Uruguai, ndërsa bashkë me Shqipërinë nga lista u hoqën edhe Armenia, Azerbajxhani, Brunei Darusalam, Japonia dhe Serbia. Sidoqoftë, lista do të  rishikohet çdo dy javë dhe do të ketë ndryshime në bazë të situatës së COVID-19 në çdo vend.

Shqipëria hiqet nga lista e vendeve të sigurta për të

Burimi: Euronews.al

 

 

 

 

MOS I HUMBISNI