Anonim të lutem

10+ shqiptarë tregojnë çfarë nuk u lejojnë të veshin në punë

Shkruar nga Anabel

6 Shtator 2021

10+ shqiptarë tregojnë çfarë nuk u lejojnë të

Shumë kompani dhe institucione kanë një rregullore të brendshme në lidhje me kodin e veshjes. Kjo mund të përfshijë ngjyrat që nuk lejohen, veshjet që janë të ndaluara apo këpucët me takë. Ja si u shprehën disa ndjekës në Instagramin e Anabel Media në lidhje me uniformën e punës:

1.

Nuk më lejonin pantallona të gjera në fund. Ishte diçka e çuditshme. Punoja në një lokal.

2.

Nuk na lejohet të veshim mëngë zhapone.

3.

Mund të veshim atlete vetëm të premteve.

4.

Nuk duhet të veshim bluza me stampa dhe atlete.

5.

Nuk na lejohen veshjet me ngjyra.

6.

Në punën time nuk lejohen jumpsuit-et, sidomos ato me lule.

7.

E kemi të ndaluar të veshim këpucë me takë.

8.

Duhej të vishinim vetëm çorape të zeza.

9.

Këpucët me takë nuk duhen më shumë se 5 cm dhe të mos bëjnë zhurmë kur ecën.

10.

Fundi duhet të mbulojë të gjithë gjatësinë e këmbëve.

11.

Nuk na lejohen sandalet ose këpucët ku duken gishtat e këmbëve.

12.

Nuk lejoheshin bluzat/këmishat me mëngë të shkurtra as në verë.

13.

Nuk lejohej asnjë model këpucësh përveç stilettove.

MOS I HUMBISNI