Receta te Shendetshme

Vitamina D, më e rëndësishme nga e mendoni: 7 ushqime ku gjendet me shumicë

Shkruar nga Anabel

24 Gusht 2021

Vitamina D, më e rëndësishme nga e mendoni: 7 ushqime ku gjendet

Sidomos gjatë periudhës së Covid-19, përpjekjet për të qëndruar të shëndetshëm kanë qenë më të rëndësishme se gjithçka tjetër. Që nga larja e duarëve deri tek distanca fizike me njëri-tjetrin, të gjithë duket sikur po bëjnë ç'të munden për të mbajtur sa më larg "mikrobet" që kanë tranformuar normalitetin. Ka diçka që ndoshta e keni harruar, por është po aq e rëndësishme sa larja e duarve. 

Vitamina D! Eshtë komponenti kryesor për të rritur imunitetin në ditë si këto, për forcmin e kockave dhe sigurisht për të na bërë rezistent ndaj çdo virusi.  Madje, disa studime pretendojnë se njerëzit që kanë më shumë nivele të vitaminës D në trup janë më pak të rrezikuar edhe ndaj Covid-19. Përveç rrezeve të diellit, vitaminën D mund ta merrni përmes disa ushqimeve të tjera që bëni mirë t'i mbani shënim tani.

1.

Konsumoni salmon

2.

Kërpudha

3.

E verdha e vezës

4.

Lëng portokalli 

5.

Qumështi

6.

Mish viçi

7.

Ostrike

8.

Burimi: Pop Sugar