Spirituality

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Shkruar nga Anabel

24 Gusht 2021

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Në kohëra pasigurie, shumë prej nesh kërkojnë mënyra për të qenë më të ndërgjegjshëm, për të qetësuar stresin e ankthin, kështu që terapitë alternative si kristalet shëruese po përmenden gjithnjë e më tepër. Në rrjete sociale ka pafund video të njerëzve që besojnë te energjia e mirë e kristaleve.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Koncepti i përdorimit të kristaleve shëruese ka ekzistuar për shekuj me radhë, por, të famshëm që flasin hapur për besimin e tyre në këtë praktikë kanë ringjallur interesin viteve të fundit. Disa prej tyre janë: Victoria Beckham, Adele, Miranda Kerr, Jenna Dewan, Naomi Campbell etj.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Përfitimet e pretenduara shëruese të kristaleve lidhen me mirëqenien mendore; duke përfshirë pozitivitetin dhe përqendrimin, lehtësimin e dhimbjeve. Përpos këtyre, kristalet përdoren edhe për fusha të ndryshme.

Nëse jeni fillestarë në këtë praktikë, njihuni me 6 kristalet më popullore:

1. Jade: jetëgjatësia, pastërtia, pjelloria, mençuria, paqja.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

2. Citrine: prosperiteti, kreativiteti, besimi.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

3. Rose Quartz: dashuri, marrëdhënie, miqësi, pjellori, shërim.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

4. Turquoise: mbrojtja, miqësia, dashuria, ekuilibri, mençuria, pastrimi.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

5. Clear Quartz: aftësitë psikike, shërim, energji.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

6. Amethyst: shërimi i mendjes, trupit dhe shpirtit.

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Kristalet: Një guidë e thjeshtë për fillestarët

Burimet: Healthline, Harper’s Bazaar