Parfume

Centaur? Pse bashkëpunimi Burberry x Adam Driver është kaq i pazakontë

Shkruar nga Anabel

29 Korrik 2021

Centaur? Pse bashkëpunimi Burberry x Adam Driver është kaq i

Duhet ta shihni që ta besoni! Fushata e fundit e Burberry në bashkëpunim me aktorin 37-vjeçar Adam Driver po bën shumë bujë.

Burberry publikoi videon prezantuese për parfumin Burberry Hero, ku Driver shërben si imazh. Me këngën “Two Weeks” të FKA twigs në sfond, reklama 2-minutëshe tregon aktorin që vrapon pranë një kali.

Centaur? Pse bashkëpunimi Burberry x Adam Driver është kaq i

Më pas, të dy notojnë në ujë. Sapo aktori del në sipërfaqe, shfaqet si centaur (figurë e mitologjisë greke që përfytyrohej si një krijesë nga mesi e sipër njeri dhe nga mesi e poshtë kalë).

Centaur? Pse bashkëpunimi Burberry x Adam Driver është kaq i

“Fushata sfidon stereotipet tradicionale mashkullore, duke bashkuar kalin dhe njeriun dhe duke krijuar një mit modern. Përmes metaforës së gjallë të një njeriu që bëhet një krijesë mitike në detin e fuqishëm, fushata ilustron historinë e një njeriu që kërcen në të panjohurën dhe shndërrohet në diçka të re, duke qëndruar besnik ndaj vetvetes,” shkruhet në njoftimin për shtyp.

Në njoftim shkruhet se Driver "mishëron frymën e parfumit, duke përqafuar lirinë e shprehjes dhe bukurinë e kontradiktave".

Riccardo Tisci, drejtori ekzekutiv i Burberry Group i cili qëndron pas parfumit, deklaroi se donte që aroma të "përfshijë burrërinë moderne, të luajë mbi thelbin e instinkteve primare njerëzore dhe shtazore" dhe të kanalizojë "dualitetin midis forcës dhe ndjeshmërisë".