Shendeti i Gruas

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u kushtoni rëndësi

Shkruar nga Anabel

28 Korrik 2021

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Ashtu si forma e gjirit dhe areola, zona e errët që rrethon thithat, edhe këto të fundit janë ndryshe nga njëri person në tjetrin. Thithat ndryshojnë në formë, madhësi, ngjyrë dhe drejtim. Disa nga variacionet më të zakonshme përfshijnë:

Me gunga: gungat e vogla rreth areolave, të quajtura gjëndrat Montgomery, janë më të dukshme në disa thitha.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Të dala nga jashtë: janë të ngritura dhe dalin nga areolat pavarësisht nga stimulimi.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Të futura nga brenda: tërhiqen nga brenda në vend që të dalin jashtë si thithat e ngritura.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Të sheshta: janë në nivelin e areolës, megjithëse mund të ngrihen me stimulim.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Me qime: është krejt normale që qimet të rriten rreth thithave dhe disa kanë më shumë se të tjerët.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Shumë të ngritura: qëndrojnë të ngritura, më shumë se thithat e dala nga jashtë, edhe pa stimulim.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Të fryra: si areola ashtu edhe thitha janë të ngritura.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

"Supernumerary": të pasurit një thithë shtesë; është shumë normale.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

E përzierë: ndryshojnë në drejtim.

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Thithat e vogla

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Thithat e mëdha

10+ llojet e thithave të gjirit: Ndryshimet që duhet t’u

Mund të vini re ndryshime në madhësinë, formën dhe ngjyrën e gjirit me kalimin e kohës. Shpesh, këto ndryshime lidhen me luhatjet hormonale, rritjen në moshë ose dukuri të tjera natyrore. Sidoqoftë, ekzistojnë disa simptoma që mund të jenë shenjë e një gjendjeje shëndetësore, si:

- butësi ose dhimbje të pashpjegueshme
- skuqje ose mavijosje të pashpjegueshme
- sekrecion jonormal ose me gjak
- gunga ose ënjtje në indet e gjirit
- një ndryshim i papritur

Burimet: Cosmopolitan, Healthline

MOS I HUMBISNI