Sex

Çfarë është tantra dhe ç’lidhje ka me seksin

Shkruar nga Anabel

24 Qershor 2021

Çfarë është tantra dhe ç’lidhje ka me seksin

Edhe pse shpesh sinonim i seksit, tantra ka të bëjë me lidhjen - qoftë kjo me veten, qoftë mes jush dhe një partneri/eje. Në praktikë, tantra ka të bëjë me kapërcimin e rrafshit seksual ashtu edhe atij shpirtëror duke u futur në seks thellësisht meditativ, spontan dhe intim.

Ka të bëjë me njohjen e trupit tuaj

Ashtu si yoga, tantra ka të bëjë me vetëdijen fizike dhe shpirtërore. Kur mësoni dhe praktikoni tantra, bëheni më të lidhur me trupin. Kjo ju lejon t'i kushtoni vëmendje më të mirë dëshirave dhe nevojave dhe të sigurohuni që ato të realizohen.

Plus, energjitë që kanalizoni në të gjithë trupin gjatë momenteve seksuale tantrike mund të ndikojnë pozitivisht te orgazma.

Dhe nëse keni një partner/e, po njihni edhe trupin e tij/saj

Tantra nuk është e përqendruar vetëm në arritjen e një gjendje më të lartë të vetëdijes mendje-trup. Mund të jetë gjithashtu krijimi i një lidhjeje më të thellë, më harmonike me partnerin/en.

Kur praktikoni tantra, ju mësoni të jeni fizikisht të vetëdijshëm dhe të pranishëm shpirtërisht. Tantra gjithashtu ju lejon të eksploroni dhe zgjeroni të gjitha aspektet e personalitetit, në mënyrë që të filloni të njihni me të vërtetë personin tjetër.

Sofia Sundari, një shkrimtare dhe trajnere për fuqizimin e seksit, sugjeron:

1. Mundohuni të mos e mbingarkoni partnerin me informacion. Në vend të kësaj, shpjegojuni se çfarë ju pëlqen në lidhje me jetën tuaj seksuale dhe si mund ta përmirësoni përvojën.

2. Dëgjoni ato që kanë për të thënë dhe pavarësisht përgjigjes, respektoni vendimet e tyre.

Si ta përgatisni mendjen

Tantra është një praktikë shpirtërore, që do të thotë se mendja hyn në lojë po aq sa trupi. Kur praktikoni tantra, ju lidhni trupin, mendjen dhe shpirtin. Praktikohuni kështu:

1. Përqendrohuni te frymëmarrja: 15 deri në 30 minuta merrni frymë butësisht dhe qëndroni në kontakt me çfarë po ndodh në mendjen tuaj – qoftë stres apo dëshira.

2. Shtrihuni për disa minuta: Shtrini çdo gjymtyrë, pastroni mendjen nga çdo mendim negativ që ju rëndon.

3. Kaloni të paktën 30 minuta në ditë duke shkruar në ditar: Punoni përmes mendimeve që mund të bllokojnë rritjen shpirtërore.

Si të përgatisni ambientin

1. Sigurohuni që hapësira të jetë në një temperaturë të rehatshme.

2. Krijoni atmosferë me qirinj, lule ose çdo mënyrë tjetër që i jep ambientit një pamje më sensuale.

3. Hidhni aromën e preferuar – qirinj aromatikë, vaj esencial etj. Zbuloni një aromë që ju bën të ndiheni seksi, por të mos jetë shumë e fortë.

4. “Zbutni hapësirën” duke vendosur batanije ose jastëkë prej pellushi.

5. Krijoni një ndjesi romantike, për shembull me muzikë në sfond.

Burimet: Healthline, Mind Body Green