Bota

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e reja më të jetueshme në botë

Shkruar nga Anabel

9 Qershor 2021

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

Pandemia e Covid-19 ka ndikuar në renditjen vjetore të Economist Intelligence Unit (EIU) për qytetet më të jetueshme, duke e çuar Auckland në vendin e parë në vend të Vienës, e cila u rrëzua nga Top10 e qyteteve më të mira, ndërkohë që vendet ishullore të Zelandës së Re, Australisë dhe Japonisë u renditën në krye.

Kryeqyteti austriak ka udhëhequr listën që nga viti 2018. Renditja e fundit është nga viti 2019 pasi viti i kaluar u anulua. Mënyra si Zelanda e Re menaxhoi pandeminë u dha qyteteve një hov të madh.

"Bllokimi i ashpër i Zelandës së Re lejoi shoqërinë vendase të rihapet dhe u dha mundësi qytetarëve të qyteteve si Auckland dhe Wellington të shijojnë një mënyrë jetese që dukej e ngjashme me jetën para-pandemike", tha (EIU) në një deklaratë.

"Pandemia Covid-19 ka dëmtuar rëndë jetesën globale," tha EIU. 

10 qytetet më të jetueshme

1. Auckland, Zelanda e Re

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

2. Osaka, Japoni

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

3. Adelaide, Australi

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

4. Wellington, Zelanda e Re

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

5. Tokio, Japoni

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

6. Perth, Australi

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

7. Zyrih, Zvicër

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

8. Gjenevë, Zvicër

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

9. Melbourne, Australi

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

10. Brisbane, Australi

Pandemia sjell ndryshime të mëdha: Këto janë 10 qytetet e

MOS I HUMBISNI