Shendeti i Gruas

Shenja komplet normale që vini re në vaginën tuaj

Shkruar nga Anabel

24 Maj 2021

Shenja komplet normale që vini re në vaginën tuaj

Keni shenja ose lloj puçrrash.

Mundësitë janë që një e ngritur ose lloj puçrre në buzët e vaginës ose vulvat e saj të jenë thjesht një puçërr normale ose një qime e cila rritet brenda në lëkurë. Por nëse ajo nuk zhduket për disa ditë me rradhë, është mirë të shkoni tek mjeku.

Është e pabarabartë.

A e keni parë me vëmendje? Mund të duket gazmore, por mënyra më e mirë për tu ndjerë rehat me vaginën tuaj është të merrni një pasqyrë e të shikoni. Vulvat (pjesa e jashtme) mund të jenë të formave, madhësive dhe ngjyrave të ndryshme kështu njëra prej tyre mund të jetë më e madhe se tjetra ose e kundërta ose në tërësi mos t’i ngjajë atyre që keni parë deri më sot.

Nuk ka asnjë problem! Mbani mend, gjysma e botës ka vaginë, është ajo që ju bën një femër prandaj ajo meriton ta pranoni ashtu siç është.

Djersin.

Besojeni apo jo në vendin tuaj intim ka shumë gjëndra djerse prandaj mund të krijohet ndjersë edhe në rast se nuk jeni në palestër apo duke u marrë me diçka të lodhshme. Përdorimi i të mbathurave 100%  pambuk do t’ju ndihmojnë në këtë rast.

Aroma

Vaginat kanë një aromë natyrale që mund të jetë si myk, por edhe metali nëse jeni gjatë periodave. Të dyja rastet janë të shëndetshme dhe normale. Gjithsesi një aromë e fortë dhe e padurueshme mund të jetë shenjë infeksoni. Kontrollohuni tek doktori dhe mos përdori solucione me shumicë pasi ato më shumë ju dëmtojnë.

Burimi: Marie Claire

MOS I HUMBISNI