Kafshë

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më të mira

Shkruar nga Anabel

15 Maj 2021

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

Nëse e keni idenë se çfarë qeni do të merrni, sa mirë për ju. Sidoqoftë, nëse do të merrni një qen për herë të parë, duhet të keni parasysh disa faktorë të rëndësishëm në mënyrë që të përshtateni më mirë me katërputroshin tuaj.

Kur merrni një qen për herë të parë, raca ka rëndësi. K9OfMine, një program për trajnimin e qenve, thekson se raca të ndryshme kanë karakteristika të ndryshme. Temperamenti i tyre ndryshon, ndaj nëse p.sh. keni një ambient të vogël, nuk ju këshillohet të merrni qen të mëdhenj dhe shumë energjikë që kanë nevojë për hapësirë të bollshme.

K9OfMine ka hartuar një listë me qentë më të përshtatshëm për ju në rast se është përvoja e parë me një kafshë shtëpiake. Lista bazohet te niveli i energjisë, lloji i qimeve, sa miqësorë janë dhe sa lehtë mund të trajnohen.

1. Shih Tzu

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

2. Pug

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

3. Cavalier King Charles Spaniel

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

4. Whippet

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

5. Greyhound

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

6. Labrador Retriever

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

7. Golden Retriever

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

8. Bernese Mountain Dog

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

9. Great Dane

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

PitPat, një website për kafshët, rendit si qen të përshtatshëm edhe:

10. Maltese

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

11. Papillon

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

12. Poodle

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

13. Bichon Frise

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më

Do të merrni qen për herë të parë? 10+ racat më