KORONAVIRUS

Refuzimi i vaksinave: Shqipëria, në vendin e 16 në botë

Shkruar nga Anabel

6 Maj 2021

Refuzimi i vaksinave: Shqipëria, në vendin e 16 në botë

Në një sondazh të fundit të Gallup (via Monitor.al), kompani analitike amerikane e njohur për sondazhet e opinionit publik, Shqipëria renditet në vendin e 16 në botë lidhur me skepticizmin ndaj vaksinave.

Të anketuarve iu bë pyetja: “Vaksinat u jepen njerëzve që të ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve specifike. Nëse një vaksinë për të parandaluar koronavirusin do të ishte e disponueshme pikërisht tani dhe pa kosto, a do të ishit ju dakord që të vaksinoheshit?"

Vetëm 34% e shqiptarëve u përgjigjën me “Po”, duke u renditur në vendin e 16, mes 20 vendeve që kanë dëshirën më të ulët për të marrë një vaksinë kundër Covid. Mesatarja globale e gatishmërisë për t’u vaksinuar është 68%.

Përqindja e pranueshmërisë është akoma më e ulët për shtetasit e Kosovës, me 32%, e shtata më e ulët në botë.

Refuzimi i vaksinave: Shqipëria, në vendin e 16 në botë
Foto: Monitor.al

Nepali, Nikaragua, Tailanda, Islanda, Danimarka ishin ndër shtetet e tjera me gatishmërinë më të lartë në botë për të marrë dozat e vaksinës.

Refuzimi i vaksinave: Shqipëria, në vendin e 16 në botë

MOS I HUMBISNI