High Tech

Një rrjet social pak më ndryshe se të tjerët: Ç'duhet të dini për aplikacionin e ri, Quilt!

Shkruar nga Anabel

4 Maj 2021

Një rrjet social pak më ndryshe se të tjerët:

Nëse jeni një nga njerëzit që bëni shumë kërkime për kujdesin ndaj vetes (self-care) mendor, shipirtëror dhe fizik, Quilt mund t'ju pëlqejë si aplikacion. 

I ngjashëm me Clubhouse, ky rrjet i ri social është një platformë audio që u jep mikrofonin moderatorëve që janë ekspertë në ndjenjat e tyre. Këtu qëndron dhe ndryshimi nga platformat e tjera: Njerëzit flasin për tema të ndryshme nga lëndimi në dashuri dhe zemrat e thyera deri tek numerologjia. Madje, moderatorët shpesh përshëndesin çdo dëgjues me emër për t'i përfshirë më shumë. Disa prej tyre mund të marrin dhe guximin të flasin dhe të bashkohen në bisedë.

Një rrjet social pak më ndryshe se të tjerët:

Themeluesja e aplikacionit, Ashley Sumner, thotë se synimi është që përdoruesit të ndihen rehat për t'u bërë pjesë e bisedave teksa janë në një shëtitje, po ecin me makinë apo po qëndrojnë në shtëpi.

"Ka patur gra që kanë dalë nga zyra e mjekut dhe kanë dhënë lajmin se janë shtatzënë në Quilt, edhe para se t'ia thonin bashkëshortit."

Quilt u krijua nga një ekip prej 5 vetash dhe që prej janarit, përdoruesit dyfishohen çdo muaj. Krijuesja thekson se "kjo është një hapësirë që përdoret për biseda që kanë lidhje me kujdesin ndaj vetes - biseda shpirtërore, për shëndetin mendor, qëllimet në jetë, marrëdhënie dhe zhvillim personal".

Një rrjet social pak më ndryshe se të tjerët:

MOS I HUMBISNI