Art & Libra

Një listë me libra klasikë që duhen lexuar patjetër nga të gjithë!

Shkruar nga Anabel

23 Prill 2021

Një listë me libra klasikë që duhen lexuar patjetër nga

Në Ditën Ndërkombëtare të Librit (23 prill) e ndjejmë më shumë se kurrë nevojën që njeriu ka dhe do të ketë gjithnjë për të. E veçanta e tij është se asgjë nuk e zëvendëson dhe magjia nuk zbehet, sado larg të shkojë teknologjia apo e përparuar të shfaqet e ardhmja. 

Më poshtë do të gjeni një listë me autorë dhe libra klasikë që duhen lexuar të paktën një herë në jetë, për të kuptuar dhe ndjerë tamam fuqinë dhe ndikimin që një libër mund të ketë.

Nga Fjodor M. Dostojevski:

1- Krim dhe Ndëshkim

2- Vëllezërit Karamazov

3- Netë të Bardha

4- Kumarxhiu

Nga Erich Maria Remarque:

1- Harku i Triumfit

2- Një natë në Lisbonë

3- Obelisku i Zi

4- Qielli s'ka preferenca

Nga Stefan Cvajg:

1- Letra e një të panjohure

2- Dehje nga Metamorfoza

Nga Honore De Balzac:

1-Lëkura e shagrenit

2-Iluzionet e humbura

3-Shkëlqimi dhe mjerimi i Kurtizaneve

4- Kryevepra e panjohur

Nga Ernest Hemingway:

1- Plaku dhe deti 

2-Kopshti i Edenit

3-Për kë bie kambana 

4- Të kesh dhe të mos kesh 

Nga Ismail Kadare:

1- Kronikë në Gur

2- Lulet e ftohta të marsit

3- Mjegullat e Tiranës

4- Prill i thyer

Nga Milan Kundera:

1- Identiteti

2- Lehtësia e padurueshme e qënies

3-Shakaja

Nga Teodor Drajzer:

1- Një tragjedi amerikane

2-Financieri 

3-Motra Keri

Nga Petro Marko:

1- Nata e Ustikës

2-Hasta la Vista

3-Qyteti i Fundit

Nga Agatha Christie:

1-Vrasje Në Orient Ekspres

2-Zonja e Krimit

3- Shtëpia e shtrembër

Nga Stendal: 

1- E kuqja dhe e zeza

2- Manastiri i Parmës

Nga Omar Khajam

1- Rubairat 

Nga Leo Tolstoy

1- Ana Karenina

2- Lufta dhe Paqja

3- Ç'e mban gjallë njeriun

Nga Dino Buzzati

1- Gruaja me Flatra

2- Netët e vështira

3- Kryeveprat

Copyright Anabel.al / Ndalohet ribotimi pa lejen e redaksisë.