Lëkura

Pse ju acarohet lëkura direkt pas pushimeve/pas një udhëtimi dhe si ta mbani në kontroll

Shkruar nga Anabel

22 Prill 2021

Pse ju acarohet lëkura direkt pas pushimeve/pas një udhëtimi dhe

Verë do të thotë sezon pushimesh, që gjithashtu mund të nënkuptojë orë të gjata në avionë, trena ose automobila. Kalimi i kohës në mjedisin nën presion të një kabine aeroplani do të thithë të gjithë lagështinë nga lëkura juaj, e cila lë lëkurën tuaj plotësisht të dehidratuar.

Stina e verës, për pjesën më të madhe të njerëzve, do të thotë "sezon pushimesh" dhe kjo nënkupton edhe orë të gjata në avionë, trena, autobusë apo makina. Kalimi i kohës në këto mjedise mund të "thithë" gjithë lagështinë nga lëkura, duke ju lënë të dehidratuar.

Ju gjithashtu mund të jeni duke udhëtuar drejt vendeve që kanë një mjedis shumë ndryshe nga ai me të cilin jeni mësuar. Ndoshta vendi ku po shkoni ka ajër shumë më të lagësht ose më të thatë se sa ai me të cilin jeni "jetoni" në shtëpi. Për më tepër, udhëtimet mund të shkaktojnë një shtim të ankthit, i cili rrit hormonet e stresit. Nivele më të larta stresi mund të shkaktojnë inflamacion dhe shpërthim të akneve.

Disa këshilla të thjeshta për ta mbajtur lëkurën nën kontroll, gjatë kësaj periudhe, janë:

- Përgatituni për udhëtime me hidratimin e duhur.

- Konsultohuni me dermatologun para dhe pas pushimeve.

- Mos harroni të aplikoni regullisht SPF.

- Kushtojini rëndësi kujdesit të lëkurës pas udhëtimit.

Pse ju acarohet lëkura direkt pas pushimeve/pas një udhëtimi dhe

MOS I HUMBISNI